Viessmann lanceert Vitolacaldens 222-F

Verwarmingsspecialist zet hybride combinaties in de kijker op ISH

ISH, ’s werelds grootste vakbeurs rond duurzame energie, klimaat- en installatietechnieken, opende begin maart opnieuw zijn deuren in Frankfurt, Duitsland. Dit jaar was één van de centrale thema’s energie-efficiëntie. Vijftig procent van de energie die we verbruiken, gaat naar warmte. Viessmann was als toonaangevend producent van verwarmingssystemen één van de meest prominente standhouders op de vakbeurs en heeft alle oplossingen in huis om op een duurzame en efficiënte manier met energie om te gaan.

Viessmann heeft op ISH de volgende nieuwigheid aangekondigd:

Vitolacaldens 222-F

Een oude olieketel vervangen? De nieuwe hybride Vitolacaldens 222-F van Viessmann combineert een krachtige warmtepomp met een condenserende olieketel. Het is de ideale oplossing om een oud verwarmingssysteem op olie te moderniseren.

De Vitolacaldens 222-F levert met zijn compact design hernieuwbare energie in één enkel toestel. Het hart van het toestel omvat de warmtepomp, de condenserende olieketel en een boiler van honderd liter voor sanitair warm water. De externe unit omvat de compressor, verdamper, het expansieventiel en de ventilator. Deze kan zowel op de vloer als aan de muur gemonteerd worden.

De Vitolacaldens 222-F levert een vermogen tot 10 kW via de warmtepomp en tot 23,5 kW via de condenserende olieketel. De warmtepomp onttrekt warmte aan de lucht en levert temperaturen tot 55°C. De condenserende olieketel werkt nauwgezet samen met de warmtepomp en treedt in werking van zodra er extra warmtebehoefte is.

De gebruiker kan het toestel volgens twee opties instellen: economisch en ecologisch. Via de economische optie levert de Vitolacaldens 222-F warmte tegen een zo laag mogelijke kost; de ecologische instelling levert warmte tegen een zo laag mogelijke CO²-uitstoot. De warmtepomp neemt het grootste deel van de warmtebehoefte voor zijn rekening. Enkel in de koudste periodes is er nood aan extra warmte via de olieketel. Deze hybride combinatie van Viessmann is daarom uiterst efficiënt tegen een lage operationele kost. Gebruikers kunnen het systeem via de Vitotrol Plus app voor smartphone of tablet bedienen.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Ketchum

Ketchum is an international PR consulting agency, located in Brussels, with a focus on corporate clients. We offer you communication solutions with a twist: creative and out of the box. If you’re looking for fresh and new ideas to solve topical problems, Ketchum is your perfect match.  
 

Contact

Scheldestraat 122 Brussel

ketchum.brussels