Twee Belgen op weg naar de Europese finale van de beste machinebestuurder

Brussel, 15 mei 2022 - De Belgische Caterpillar Operator Challenge vond dit weekend plaats in Overijse. Twee kandidaten vielen op en wonnen de Belgische finale. De volgende halte is Malaga, waar alle Europese winnaars aan de start zullen verschijnen en strijden om door te gaan naar de finale in Las Vegas.

Op zaterdag 14 en zondag 15 mei hebben machinebestuurders deelgenomen aan de Belgische Caterpillar Global Operator Challenge. Aan deze wedstrijd, georganiseerd door Cat® concessiehouder Bergerat Monnoyeur uit Overijse, namen Belgische machinebestuurders deel die uiteenlopende uitdagingen aangingen om hun vaardigheden te testen bij het graven, laden, vervoeren en manoeuvreren met de machines langs verschillende obstakels. De twee winnaars van de Belgische competitie, Milan Monnier van Roeselare (Maeyaert Aannemingen BV) en Dylan De Lobelle van Ghent, nemen in oktober 2022 deel aan de Europese competitie. ​ 

Eerbetoon aan machinebestuurders

Caterpillar Inc. nodigt wereldwijd machinebestuurders uit om deel te nemen aan de Global Operator Challenge 2022/2023. De uitdaging, die bekend staat in de sector als de "zwaarste wedstrijd ter wereld", test de vaardigheden en precisie van machinebestuurders. Ze worden getest op hun bediening van de Cat-machines en moeten bewijzen dat ze elk zwaar werktuig veilig en efficiënt onder controle kunnen houden. Deelnemers uit bijna 40 landen doen mee aan de Global Operator Challenge 2022/2023. 

Tijdens elke ronde van de Global Operator Challenge nemen de deelnemers deel aan een reeks uitdagingen, zoals het graven van een sleuf, het laden van een specifieke hoeveelheid grond en het manoeuvreren van de uitrusting door een reeks hindernissen. Zij worden beoordeeld op hun vaardigheden, efficiëntie en hun vermogen om de geïntegreerde technologie te gebruiken om de prestaties van de machine te verbeteren. ​ ​ 

Met deze wedstrijd wil Caterpillar deze professionals eren. Met meer dan 107,700 werknemers wereldwijd blijft Caterpillar groeien en is het bovendien op zoek naar gekwalificeerde en gepassioneerde technici om zijn team uit te bereiden in de verschillende vestigingen. Alle carrièremogelijkheden in onze 150 vestigingen zijn te vinden op de carrièrepagina. Ook bij de Cat dealer in België en Luxemburg, hebben we meerdere openstaande vacatures, bekijk ze hier https://www.bm-cat.com/nl-be/ons-jobaanbod.

Goal: Las Vegas

De winnaars van de Europese competitie reizen in 2023 naar Las Vegas, waar de wereldfinale zal plaatsvinden op de bouwbeurs CONEXPO-CON/AGG. Negen finalisten zullen als winnaar uit de regionale halve finales komen en het tegen elkaar opnemen in de finale in de VS in maart 2023. De winnaar van de wedstrijd wint een volledig verzorgde reis voor twee personen naar een Caterpillar-fabriek. ​ ​ ​ 

2022 Belgische Winnaar, Milan Monnier (Maeyaert Aannemingen BVBA), zei: “Ik ben laatstejaarsstudent en volg al sinds mijn 12 jaar jaar opleiding tot machinist van Cat machines. Ik kan bevestigen hoe uitdagend deze wedstrijd is. Het is het must-attend evenement van de bouwsector, en ik ben er trots op dat mijn vaardigheden met deze overwinning konden worden geëerd en erkend! "

​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ### 

Over Caterpillar

Met een omzet en inkomsten van $ 51,0 miljard in 2021 is Caterpillar Inc. 's werelds grootste fabrikant van bouw- en mijnbouwapparatuur, off-highway diesel- en aardgasmotoren, industriële gasturbines en diesel-elektrische locomotieven. Al bijna 100 jaar helpen wij onze klanten een betere, duurzamere wereld op te bouwen en zetten wij ons in voor en dragen wij bij aan een koolstofarme toekomst. Onze innovatieve producten en diensten, ondersteund door ons wereldwijde dealernetwerk, bieden een uitzonderlijke waarde die klanten helpt succesvol te zijn. Caterpillar doet zaken op alle continenten en opereert voornamelijk via drie primaire segmenten - Construction Industries, Resource Industries en Energy & Transportation - en biedt financiering en aanverwante diensten via ons Financial Products segment. Bezoek ons op caterpillar.com of neem deel aan het gesprek op onze sociale media-kanalen op caterpillar.com/social-media

 

Over Bergerat Monnoyeur

Als Cat concessiehouder beschikt Bergerat Monnoyeur over een ongeëvenaard netwerk voor de verkoop en verhuur van materieel en dienstverlening in België en Luxemburg.

Voor zowel de verhuur als de verkoop van nieuw en tweedehands materieel biedt Bergerat Monnoyeur een volledig gamma van machines en diensten voor bedrijven actief in de sectoren grondverzet, land- en tuinbouw, industrie, wegenbouw- en onderhoud, mijnen, steengroeven en zandontginning.

Eneria (divisie van Bergerat Monnoyeur) levert, installeert en onderhoudt elektricteitsgeneratoren, elektriciteitscentrales en motoren voor industriële toepassingen en in de scheepvaart.

WORK TOOLS & SERVICE (divisie van Bergerat Monnoyeur) is gespecialiseerd in uitrustingsstukken, snelkoppelingen en slijtstukken voor graafmachines en wielladers.

 

CAT, CATERPILLAR, LET’S DO THE WORK, their respective logos, “Caterpillar Corporate Yellow”, “VisionLink”, the “Power Edge” and Cat “Modern Hex” trade dress, as well as corporate and product identity used herein, are trademarks of Caterpillar and may not be used without permission.

​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ©2022 Caterpillar All Rights Reserved

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Ketchum

Ketchum is an international PR consulting agency, located in Brussels, with a focus on corporate clients. We offer you communication solutions with a twist: creative and out of the box. If you’re looking for fresh and new ideas to solve topical problems, Ketchum is your perfect match.  
 

Contact

Scheldestraat 122 Brussel

ketchum.brussels