SuperNova festival brengt de toekomst naar Antwerpen

Tomorrow Is Unstoppable

Van 27 tot en met 30 september 2018 strijkt in Antwerpen het festival SuperNova neer. SuperNova is een ambitieus internationaal event volledig in het teken van de toekomst, georganiseerd door Flanders DC en Scale-Ups.eu met de steun van de Vlaamse overheid, en zal eind september het Antwerpse Eilandje inpalmen. SuperNova bestaat uit een conferentie met sprekers en experts van wereldklasse op vlak van baanbrekende technologie en vernieuwing, een technologiebeurs waar bedrijven kunnen uitpakken met grensverleggende oplossingen, het grootste Europese scale-ups event dat het kruim van de internationale durfkapitaalwereld linkt aan succesvolle technologiebedrijven, en een gratis publieksspektakel in het weekend dat alle nieuwsgierigen wil verbazen met de belangrijkste evoluties die onze toekomst vorm zullen geven.
SuperNova wil zowel professionals als het grote publiek tonen hoe bedrijven en het dagelijks leven de volgende jaren zullen evolueren dankzij deze technologieën van de toekomst. Het vierdaagse festival wordt de grootste ontmoetingsplek in Vlaanderen voor ambitieuze ondernemers, bedrijven, investeerders, onderzoekers en creatievelingen om samen met het grote publiek de toekomst vorm te geven onder het motto: Tomorrow is unstoppable.

In ‘58 was er de historische expo die een snel veranderende wereld toonde aan het grote publiek; in de jaren ‘80 was er de technologische hoogmis Flanders Technology International; en dus nu na 60 en 30 jaar het perfecte momentum met SuperNova om opnieuw jong en oud, professionelen en particulieren, te verbazen met de razendsnelle evolutie van technologie en de onvermijdelijke impact op onze toekomst.

Tijdens de SuperNova Conference, de betalende tweedaagse conferentie voor professionals op 27 en 28 september, zullen internationale sprekers zoals Seth Godin, wereldvermaarde marketingpionier, Philip Inghelbrecht, oprichter van Shazam en Belgische prodigal son uit Silicon Valley, alsook Anna Rosling Rönnlund, één van de vijf persoonlijke helden van Bill Gates, het podium bestijgen. Meer namen worden bekend gemaakt in de loop van de komende weken en maanden.

Het investeerdersprogramma SuperNova Investor Pitching ambieert het grootste scale-ups pitching event in Europa te worden op 3 jaar en rolt de rode loper uit voor de wereldtop van durfkapitaalfondsen die investeren in technologiebedrijven. Vijvenvijftig veelbelovende Europese technologie scale-ups, mede geselecteerd door negen internationaal erkende durfkapitaalfondsen, krijgen de kans om niche-investeerders te overtuigen van hun geloofwaardige ambities om de wereld te veroveren. Ze krijgen 10 minuten om hun technologie en oplossingen aan ‘deep pocket’ investeringfondsen van honderden miljoenen te verkopen. Erna volgen discrete onderhandelingsrondes op SuperNova.

Met de SuperNova Tech Fair bundelt de organisatie (inter)nationale bedrijven en kennisinstellingen zoals imec, de koepel IoT.be en het fintech platform B-Hive, die de rode draad vormen voor technologische oplossingen en de kenniseconomie van morgen. Zij zullen concrete oplossingen rond Internet of Things, smart wearables, slimme materialen, machine learning en artificiële intelligentie, blockchain en digitale marketing aan het SuperNova publiek voorstellen.

Het publieksspektakel SuperNova Expedition vindt in Antwerpen een perfecte gaststad, omschreven in Lonely Planet als ‘Belgium’s capital of tech and cool’. Het publieke belevingsluik nodigt jong en oud uit ‘het leven van morgen’ vandaag te beleven, dankzij interactieve installaties die de verschillende aspecten van onze toekomst op vlak van wonen, werk, voeding, mobiliteit, shopping, gezondheid & entertainment in de verf zullen zetten. Bezoekers kunnen onder meer beleven hoe robotten, cobotten en exoskeletten de werkvloer zullen veranderen. Hoe zelfrijdende voer- en vaartuigen de mobiliteit van morgen zullen vormgeven. Hoe we met nieuwe materialen onze huizen duurzamer én slimmer kunnen maken. Of hoe de ziekenhuiskamer van de toekomst er zal uit zien.     

Vlaams minister van Innovatie Philippe Muyters: “De wereld rondom ons verandert aan een razende snelheid. Overal duiken nieuwe opwindende innovaties op, die echt een heel concrete invloed zullen hebben op hoe we leven, werken, eten, bewegen… Op SuperNova willen we iedereen laten proeven van de wereld van morgen. We staan op de drempel van een fantastische tijd. Een bezoekje aan SuperNova zal je nog meer zin doen krijgen in alle technologische evoluties die op ons afkomen.”

“Met SuperNova willen we de wereld aan Vlaanderen laten zien én omgekeerd. We willen enerzijds onze bedrijven tonen dat de toekomst er vandaag al is. Dat technologie en nieuwe businessmodellen opportuniteiten bieden, en zelfs ook wel een noodzaak zijn in welke sector je ook zit. Anderzijds hébben we hier ook veel troeven: schitterende bedrijven en kennisinstellingen die wereldklasse zijn. Het wordt tijd dat we wat minder bescheiden worden en die gaan tonen aan de rest van de wereld.”, aldus Pascal Cools, algemeen directeur van Flanders DC.

"De volgende grote golf in de technologiewereld wordt het creëren van scale-ups. Dankzij de organisatie van het grootste scale-up event in Europa, SuperNova, zal Scale-Ups.eu onze Belgische scale-ups op de kaart zetten, zodat ze een grotere rol kunnen spelen in het Europese technologielandschap. Er is een brede steun voor het event van zowel de overheid als de privésector. Nu moeten we het gewoon doen.", zegt Jürgen Ingels, oprichter van Scale-Ups.eu.

SuperNova wordt georganiseerd door Flanders DC, de Vlaamse organisatie voor ondernemen in de creatieve industrie, en Scale-Ups.eu, een platform dat technologiebedrijven wil helpen doorgroeien opgericht door de Belgische fintech-ondernemer Jürgen Ingels. SuperNova wordt via het departement Economie, Wetenschap en Innovatie ondersteund door de Vlaamse overheid voor wie het festival een uitgelezen kans is om te laten zien waar de Vlaamse innovatie-inspanningen toe leiden.

Wat is SuperNova?

SuperNova bestaat uit vijf verschillende pijlers: SuperNova Conference, SuperNova Tech Fair, SuperNova Investor Pitching, SuperNova Expedition en SuperNova Talent Matcher.

 • SuperNova Conference: een tweedaagse betalende conferentie met internationale sprekers van wereldklasse op vlak van baanbrekende technologie en vernieuwing.
  De SuperNova Conference gaat door in de Waagnatie in Antwerpen op 27 en 28 september en is betalend.
   
 • SuperNova Investor Pitching: het grootste Europese scale-ups pitching event dat het kruim van de internationale durfkapitaalwereld linkt aan succesvolle technologiebedrijven. Vijvenvijftig veelbelovende Europese technologie scale-ups, mede geselecteerd door negen internationaal erkende durfkapitaalfondsen, krijgen de kans om niche-investeerders te overtuigen van hun geloofwaardige ambities om de wereld te veroveren. Ze krijgen 10 minuten om hun technologie en oplossingen aan ‘deep pocket’ investeringfondsen van honderden miljoenen te verkopen. Erna volgen discrete onderhandelingsrondes op SuperNova.
  SuperNova selecteert op basis van strikte KPI’s deze Europese scale-ups in samenwerking met gereputeerde fondsen in de Benelux zoals Fortino Capital, Volta Ventures, Prime Ventures en Smartfin Capital, maar ook internationale toppers zoals Columbia Lake (Showpad), Summit Partners (Uber), Runa Capital (MariaDB), HPE Growth (Airborne) en Idinvest (Blablacar) nodigen verborgen kroonjuwelen uit met de ambitie om de wereld te veroveren.  Ook de Belgian Venture Capital Association is hierbij betrokken.
  Het SuperNova Investeerders luik vindt plaats aan de Waagnatie in Antwerpen op 27 en 28 september en is exclusief voor investeerders en betalend.
   
 • SuperNova Tech Fair: een technologiebeurs waar bedrijven kunnen uitpakken met gamechanging oplossingen. Zij zullen gevestigde oplossingen rond Internet of Things, future proof software voor diverse sectoren, smart wearables, machine learning en artificiële intelligentie, bitcoin, security,  digital marketing, en nog veel meer zichtbaar, tastbaar en begrijpelijk maken.
  De SuperNova Tech Fair gaat door in de Waagnatie in Antwerpen op 27 en 28 september voor professionals (betalend) en op 29 en 30 september voor het grote publiek (gratis).
   
 • SuperNova Expedition: Het publieke belevingsluik nodigt in het weekend jong en oud uit ‘het leven van morgen’ vandaag te beleven, dankzij interactieve installaties die de verschillende aspecten van onze toekomst op vlak van wonen, werk, voeding, mobiliteit, shopping, gezondheid & entertainment in de verf zullen zetten.
  De SuperNova Expedition gaat door op het Eilandje in Antwerpen op 29 en 30 september en is gratis voor het grote publiek.
   
 • SuperNova Talent Matcher: een state-of-the-art talent matcher waar ambitieuze werkzoekenden kunnen solliciteren op vacatures van meer dan honderdvijftig innovatieve en game-changing bedrijven die aanwezig zijn op SuperNova. De SuperNova Talent Matcher is een online platform dat aan matchmaking doet op basis van competenties en skills door het gebruik van artificiële intelligentie. Het enige wat werkzoekenden hoeven te doen is in de aanloop naar SuperNova hun cv uploaden via de website; tijdens het festival kunnen bedrijven en werkzoekenden elkaar dan eventueel persoonlijk ontmoeten op de SuperNova Tech Showcase.
  De SuperNova Talent Matcher gaat door aan de Waagnatie in Antwerpen van 27 tot 30 september.

Meer informatie over SuperNova en de verschillende tickets vind je op www.supernovafest.eu.

Jordy Van Overmeire

Account Manager, Ketchum Brussels

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Ketchum

Ketchum is an international PR consulting agency, located in Brussels, with a focus on corporate clients. We offer you communication solutions with a twist: creative and out of the box. If you’re looking for fresh and new ideas to solve topical problems, Ketchum is your perfect match.  
 

Contact

Scheldestraat 122 Brussel

ketchum.brussels