Samsung België geeft peren voor tweets over appels

Samsung schenkt 1 Belgische peer voor elk bericht op Twitter vergezeld van de hashtag #apearforanapple.

Samsung deelde vandaag vanaf 6u 5000 peren uit aan het station van Brussel Noord. Het Zuid-Koreaanse bedrijf lanceerde dinsdagochtend een ludieke en sociaal verantwoorde actie in de aanloop naar het lanceringsevenement van één van zijn grote concurrenten. Voor elk bericht over de nieuwe producten uit Cupertino op Twitter vergezeld van de hashtag #apearforanapple kocht de technologiereus één Belgische peer.

De hashtag was goed voor 2500 tweets. In totaal heeft Samsung deze ochtend maar liefst 5000 peren uitgedeeld aan voorbijgangers. Tegen half negen waren alle peren weg.

Een knipoog en een hart onder de riem

Samsung stelde vorige week op IFA, Europa’s grootste beurs voor elektronicaproducten, de Galaxy Note 4,  de smartwatch Gear S, de Galaxy VR bril en een hele reeks andere nieuwe toestellen voor. Ook de grote concurrenten van Samsung stellen rond deze periode hun nieuwste snufjes voor, maar voor Samsung hoeft dat geen spelbreker te zijn.

Met een knipoog naar de concurrentie maakt Samsung van de gelegenheid gebruik om de perenboeren die zwaar getroffen zijn door het Russische importverbod op Europees fruit, een hart onder de riem te steken.

“De Twitter-community heeft  de hashtag #apearforanapple gisteren massaal gebruikt” zegt Loesje Devriese, Head of Corporate Marketing bij Samsung Electronics. “Gezien het succes van deze actie hebben we besloten om dit aantal te verdubbelen en 5000 peren weg te schenken.”

Alle beetjes helpen voor de Belgische perenboer

De Russische importban op Europees fruit heeft de Belgische fruitindustrie sterk getroffen. Van de Belgische peren gaat ongeveer de helft naar Rusland. Dit is goed voor een bedrag van 100 miljoen euro per jaar.

Landbouwexpert Luc Busschaert is blij met de extra aandacht: “We hebben een immens probleem met de Russiche importban. Zelfs een grote stijging van de binnenlandse consumptie van peren kan hier jammer genoeg geen antwoord op bieden. Alle beetjes zijn meer dan welkom  voor de Belgische perenboeren.”

Over Samsung Electronics
Samsung Electronics is wereldwijd marktleider in consumentenelektronica. Door onze continue innovatiekracht veranderen wij de wereld van televisies, smartphones, tablets, personal computers, printers, camera's, huishoudelijke apparaten, medische apparatuur, halfgeleiders en LED-oplossingen. Zo creëren wij nieuwe mogelijkheden voor mensen thuis, onderweg en op het werk. Met 286.000 mensen in 80 landen realiseren wij een jaarlijkse omzet van 216,7 miljard US dollar. Voor meer informatie over Samsung Electronics Benelux kunt u bellen naar +32 (0)2 256 91 00 of www.samsung.com bezoeken.

Wai Hoi Tsang

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Ketchum

Ketchum is an international PR consulting agency, located in Brussels, with a focus on corporate clients. We offer you communication solutions with a twist: creative and out of the box. If you’re looking for fresh and new ideas to solve topical problems, Ketchum is your perfect match.  
 

Contact

Scheldestraat 122 Brussel

ketchum.brussels