Reken voor het Groeipakket op MyFamily

MyFamily vandaag officieel erkend als aanbieder van het Groeipakket, de vernieuwde kinderbijslag vanaf 2019

MyFamily is de nieuwe naam van Xerius Kinderbijslagfonds en is vandaag officieel erkend door Kind & Gezin. Met de vergunning is het één van de vier private actoren die vanaf 2019 de vernieuwde kinderbijslag, het Groeipakket, uitbetaalt. MyFamily geeft gezinnen een klare kijk op hun rechten en gidst hen proactief in de complexe reglementering. MyFamily focust op Vlaanderen.

De nieuwe naam en duidelijke positionering van MyFamily kaderen in een vernieuwde, geregionaliseerde kinderbijslag. De vergunning door Kind & Gezin maakt van MyFamily één van de vier private uitbetalers die vanaf 1 januari 2019 de uitkering van het Groeipakket verzorgen. MyFamily beperkt zich niet enkel tot het uitkeren, maar ziet het laagdrempelig sensibiliseren en informeren van gezinnen ook als één van zijn kerntaken.

Franky Haesevoets, algemeen directeur van MyFamily: “De wetgeving rond het Groeipakket is complex, waardoor heldere uitleg en nauwe begeleiding essentieel zijn. MyFamily ondersteunt gezinnen financieel en wettelijk, kwalitatief en professioneel zodat ze sterk in hun schoenen staan. Daar maken we het verschil omdat we vinden dat gezinnen zich moeten kunnen focussen op wat echt telt: de opvoeding van hun kinderen.”

Voor het belang van meer dan 330 000 kinderen

In 2017 keerde Xerius Kinderbijslagfonds 710 miljoen euro uit voor meer dan 330.000 kinderen in 180.000 gezinnen. Voor heel wat gezinnen is de kinderbijslag een onmisbaar deel van het gezinsbudget. Zo duidelijk mogelijk communiceren over iedere hervorming hierin is een kerntaak van alle betrokkenen.

MyFamily werkt verder in de succesvolle traditie van zijn voorganger en is daarom reeds volledig klaar voor de  vernieuwde kinderbijslag. Het wil gezinnen tijdens en na deze overgangsfase zo helder mogelijk informeren. Gezinnen die hun rechten ten volle weten, kunnen hun rechten immers ook ten volle doen gelden, luidt het bij MyFamily.

Céline Englebert, woordvoerster MyFamily: “Als Vlaamse aanbieder van het Groeipakket is MyFamily gespecialiseerd in de regionale wetgeving. Vanuit deze uitgebreide expertise verduidelijken we de regels en zetten we complexe reglementering om in klare taal - zowel online als offline.”

Instrumenten voor elk gezin

Om de drempel nog te verlagen biedt MyFamily bovendien de nodige digitale hulpmiddelen aan op zijn website myfamily.be. Zo kunnen gezinnen met de online kinderbijslagcalculator de kinderbijslag zelf berekenen. Daarnaast helpt het toekomstige moeders hun kraamgeld tijdig aan te vragen, iets wat vandaag in 24% van de gevallen niet tijdig gebeurt. Daarvoor ontwikkelde MyFamily het unieke Online Kraamgeld Aanvraagformulier (OKA).

Verder richt MyFamily zich ook naar gezinnen met studenten, aangezien die groep ook onder het Groeipakket valt. Voor hen is er de Jobteller-applicatie. Deze tool helpt studenten zaken als kinderbijslag, RSZ-bijdragen en belastingen eenvoudig te raadplegen. Het is de eerste in zijn soort die studenten op een proactieve manier op de hoogte houdt over deze status van hun studentenwerk. In de toekomst blijft MyFamily focussen op gelijkaardige innovaties die gezinnen hun rechten ten volle laten benutten.

Céline Englebert

Woordvoerster , MyFamily

Magalie De Bruyn

Account Executive, Ketchum Brussel

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Ketchum

Ketchum is an international PR consulting agency, located in Brussels, with a focus on corporate clients. We offer you communication solutions with a twist: creative and out of the box. If you’re looking for fresh and new ideas to solve topical problems, Ketchum is your perfect match.  
 

Neem contact op met

Scheldestraat 122 Brussel

ketchum.brussels