Plooifiets brengt mode, groen en sportiviteit samen

Meer dan honderdvijftig mannen en vrouwen in maat -of mantelpak ​ scheuren door Antwerpse straten tijdens het Brompton Benelux Championship

Vandaag namen op de Antwerpse Luchtbal meer dan honderdvijftig sportievelingen deel aan het Brompton Benelux Championship. Een wedstrijd waarbij de kandidaten zich op een plooifiets in het zweet werken en strijden voor de titel. Het is derde jaar op rij dat Bromptonfans uit de Benelux in Antwerpen samenkomen op autoloze zondag. Op het spel staat een ticket voor het prestigieuze wereldkampioenschap, maar daarnaast is dit ook een ludiek event om te ijveren voor een groenere mobiliteit.

Plooifietsen op kop

De populariteit van plooifietsen is de laatste jaren enorm toegenomen. Ook in België zijn ze enorm in trek en de populariteit stijgt snel. Niet toevallig gezien ons landje op de 3de plaats staat van Europese landen met meeste kilometers op de fiets per inwoner. Steeds vaker grijpen mensen naar alternatieven om de dichtslibbende steden de baas te blijven en de ellenlange files te omzeilen. De combinatie van een plooifiets en het openbaar vervoer brengt velen soelaas. Dat weet ook Ross Hawkins, Marketing Manager bij Brompton, die de toekomst rooskleurig inziet:

“Een Brompton plooifiets is een ideaal vervoersmiddel om je in alle vrijheid te verplaatsen. Geen overbodige luxe in een land waarin het verkeer er erg aan toe is. Bovendien is het goed voor je gezondheid en het milieu. Via onze kampioenschappen willen we het draagvlak van deze boodschappen vergroten.”

Kwaliteit met een groen kader

Een Brompton is geen gewone plooifiets. De Britse vouwfietsfabrikant produceert al meer dan 25 jaar handgemaakte fietsen van topkwaliteit en dit op een ecologisch verantwoorde manier. Zo doet Brompton er alles aan om zijn ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Zo werkt het bedrijf volledig op hernieuwbare energie en dankzij de Recycling Strategy blijven uitstoot en vervuiling tijdens de productie beperkt tot het absolute minimum.

De plooifietsen van Britse makelij worden momenteel in meer dan 42 landen verkocht. Van Amerika, Europa tot ver in Azië organiseert Brompton jaarlijks verschillende Brompton Championships waar de winnaars een vrijgeleide krijgen voor het World Championship in de UK.

 

Onderaan dit bericht kan u enkele beelden vinden. Voor meer informatie kan u steeds contact opnemen met Ketchum via onderstaande contactgegevens.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Ketchum

Ketchum is an international PR consulting agency, located in Brussels, with a focus on corporate clients. We offer you communication solutions with a twist: creative and out of the box. If you’re looking for fresh and new ideas to solve topical problems, Ketchum is your perfect match.  
 

Contact

Scheldestraat 122 Brussel

ketchum.brussels