Oxfam geeft Belgen 8 manieren om ​ beste van zichzelf te geven voor 50ste verjaardag

Brussel, 24 april 2014 – Oxfam blaast in België 50 kaarsjes uit en roept vandaag alle Belgen op om het beste van zichzelf te geven voor een betere wereld. Zij kunnen hun actie registreren op www.geefhetbestevanjezelf.be. Dankzij de steun van de talrijke vrijwilligers en schenkers waren de vele acties van de voorbije jaren een succes, maar helaas bestaan armoede en ongelijkheid nog steeds. Oxfam gelooft in een betere wereld en bedacht 8 manieren waarop iedereen zijn steentje kan bijdragen, vanuit de gedachte dat we weliswaar allemaal anders zijn, maar elk op onze eigen manier wel iets te geven hebben. In het jubileumjaar worden onder meer Oxfam Trailwalker en de campagne op Couleur Café in een nieuw jasje gestoken, en organiseert Oxfam voor het eerst een tweedehandsveiling.

Al een lange weg afgelegd in de laatste 5 decennia

Oxfam in België heeft zich de afgelopen 50 jaar toegelegd op duurzame ontwikkeling en humanitaire hulp in het Zuiden, maar ook krachtige campagnes wereldwijd.

“Oxfam wil alle vrijwilligers en schenkers bedanken voor hun uiterst belangrijke en erg gewaardeerde steun”,aldus Algemeen Secretaris van Oxfam-Solidariteit Stefaan Declercq.

Uitdagingen voor de toekomst

Oxfam grijpt haar verjaardag aan om een blik te werpen op de toekomst. Momenteel leeft 1 op 3 mensen wereldwijd in armoede en neemt de ongelijkheid sterk toe.

“De harde inspanningen van de Belgische vrijwilligers van Oxfam zijn een schitterend voorbeeld voor iedereen. Het team heeft heel hard gewerkt de afgelopen jaren en vervult een voortrekkersrol. In elk geval mogen we nu niet op onze lauweren rusten, want er zijn nog heel wat uitdagingen om aan te pakken”, zegt Winnie Byanyima, voorzitter van Oxfam International. “Oxfam wil naar een wereld zonder armoede waarin 9 miljard mensen gelijkwaardig kunnen samenleven. Dit is de grootste uitdaging voor deze én komende generaties. Oxfam wil onder meer de onrechtvaardige handel, het voedselsysteem en de wereldwijde ongelijkheid aanpakken. In de komende jaren zal Oxfam ook aandacht blijven schenken aan het steunen van vrouwen in hun strijd om politieke en economische hoofdrollen op te eisen.”

Een betere wereld begint vandaag

Bouwen aan de toekomst start vandaag, daarom spoort Oxfam alle Belgen aan om het beste van zichzelf te geven voor een betere wereld.

Stefaan Declercq: “Mensen denken vaak dat het moeilijk is om bij te dragen, maar alle kleine beetjes helpen. Oxfam heeft 8[1] verschillende manieren bedacht waardoor ieder van ons kan meedoen.”

  • Je kledij, boeken of oude PC schenken
  • Onze campagnes steunen
  • Oxfam-medewerker worden
  • Meestappen in de Oxfam Trailwalker
  • Vrijwilliger worden
  • Een gift doen
  • Bewust kiezen voor Oxfam-producten
  • Oxfam binnenhalen op school

Elk van deze initiatieven is een steentje. Samen vormen ze een dam tegen armoede en ongelijkheid.

De website geefhetbestevanjezelf.be staat centraal in de campagne. De website geeft aan op welke verschillende manieren het mogelijk is om mee te doen. Elke bezoeker kan ook zijn/haar inzet registreren via zijn/haar sociaal netwerk.

Ook vanuit het buitenland wordt de campagne gesteund door onder andere de Belg Olivier de Schutter, Speciaal Rapporteur voor de Verenigde Naties en Joseph Stiglitz, Nobelprijslaureaat economie. Zij hebben zojuist een rol opgenomen als ere-adviseurs voor Oxfam.

 

[1] Gedetailleerde info staat in de bijgevoegde factsheet

50jaarOxfam_PB.docx

DOCX - 27 Kb

Pre_sentation-Geef-het-beste-50-jaar_efa_mve.pdf

PDF - 1.8 Mb

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Ketchum

Ketchum is an international PR consulting agency, located in Brussels, with a focus on corporate clients. We offer you communication solutions with a twist: creative and out of the box. If you’re looking for fresh and new ideas to solve topical problems, Ketchum is your perfect match.  
 

Contact

Scheldestraat 122 Brussel

ketchum.brussels