o2o - Company Bike Lease wint achtste editie van Deloitte's Technology Fast 50 met een groei van 9.859%

Het Antwerpse BINGLI, medische chatbot verkozen als Rising Star

Brussels – 25 November 2021

o2o - Company Bike Lease is als beste uit de bus gekomen in de 2021 Technology Fast 50 van Deloitte, de lijst van de vijftig snelst groeiende technologiebedrijven in België. In de afgelopen vier jaar boekte het Gentse o2o een indrukwekkende omzetgroei van maar liefst 9.859%. Daarnaast werd BINGLI dit jaar uitgeroepen tot Rising Star. De Fast 50 en Rising Star winnaars werden gelauwerd tijdens de prijsuitreiking die plaatsvond na de Fast 50 online matchmaking, het innovatie- en technologienetwerkevenement voor de ​ start-up & scale-up community ​ in België.

o2o - Company Bike Lease - winnaar van Deloitte's Technology Fast 50 en de Mobiliteitscategorie

Met een omzetgroei van 9.859% in de afgelopen vier jaar behaalde o2o niet alleen de eerste plaats in de algemene Fast 50-ranking, maar kreeg het ook de award voor het snelst groeiende bedrijf in de categorie Mobiliteit. De missie van o2o is om zoveel mogelijk mensen op de fiets te krijgen en ze te laten proeven van het gemak en het plezier dat de tweewieler met zich meebrengt. Dit doen ze door een actieve fietscultuur te stimuleren en HR-teams en werknemers aan te steken met het fietsvirus. Door hun intelligente fietsleasing willen ze alle mogelijke hinderpalen verwijderen om zo de perfecte fiets te kiezen, zodat de gebruiker de voordelen, vrijheid en vreugde van zorgeloos fietsen kan ervaren zonder gedoe of complicaties.

Wim Flore, CEO van o2o:“We zijn erg blij. Deze prijs is het resultaat van het toegewijde werk van het hele o2o team en iedereen die heeft bijgedragen aan onze missie, ons is blijven steunen en er steeds in geloofde. Dit motiveert ons nog meer om alles te blijven verbeteren en de fiets de plaats in het mobiliteitslandschap te geven die hij verdient.”

Het bedrijf op de tweede plaats met een groei van 8.154% is het Brusselse proUnity, de winnaar van de 2020 Fast 50. Kadonation uit Gent eindigde op de derde plaats met een groei van 5.629%. Het Gentse Silverfin won dan weer de prijs voor 'Meest Duurzame Groei', een award die wordt uitgereikt aan de Fast 50-deelnemer die de afgelopen vier jaar op rij de hoogste plaats op de ranglijst behaalde.

Sam Sluismans, Programme Leader Deloitte's Technology Fast 50: “De Fast 50-bedrijven werken aan de belangrijkste globale uitdagingen. De winnaar o2o is een bedrijf dat fietsen verhuurt en zo een antwoord biedt op de uitdagingen van mobiliteit en de bijhorende duurzaamheid. De runner up, Pro-Unity richt zich op de ‘War for Talent’. Het is heel belangrijk om bedrijven zoals deze te steunen, want zij zullen de economie waar nodig transformeren.”

Sector award categoriën

De Technology Fast 50 van Deloitte bekroont ook de snelstgroeiende bedrijven in acht verschillende sectoren. Naast de categorie Mobiliteit, die werd gewonnen door o2o - Company Bike Lease , werden er awards uitgereikt aan de snelste groeiers in Enterprise Software, Digital Commerce, Life Sciences & Health Care, Communications & Networking, Media & Entertainment, Electronic devices/Hardware & Semiconductor en Fintech.

  • Enterprise Software: proUnity, Brussel – 8.154% groei
  • Digital Commerce: Kadonation, Gent – 5.629% groei
  • Life Sciences & Health Care: nexuzhealth, Hasselt – 3.509% groei
  • Communications & Networking: Accelleran, Antwerpen – 2.965% groei
  • Media & Entertainment: Triangle Factory, Gent – 560% groei
  • Electronic devices, Hardware & Semiconductor: IMAX Pro, Harzé – 241% groei
  • Fintech: iBanFirst, Brussel – 401% groei

BINGLI is de Rising Star

De Rising Star 2021 werd geselecteerd uit de tien meest beloftevolle bedrijven die minder dan vier jaar actief zijn. Een onafhankelijke jury, voorgezeten door Duco Sickinghe, CEO van Fortino, beoordeelde de investeerderspitch van elke onderneming op basis van de schaalbaarheid van het businessconcept, het algemene marktpotentieel, de kwaliteit van het management en de disruptieve kracht van de innovatie. De winnaar van de Rising Star is BINGLI , een onderneming die een medische chatbot ontwikkelde die vooraf intelligente medische vragen stelt, zodat artsen beter voorbereid zijn om consultaties efficiënter te laten verlopen. Zo komt er tijd vrij om te luisteren, empathisch te reageren, informatie te verstrekken en vragen te beantwoorden. ​ ​ .

Tom Van De Putte, CEO of BINGLI : ​
Als Rising Star winnaar verkozen worden in een competitie van dit niveau betekent zeer veel. Ik was zelf enorm onder de indruk van de andere pitches.Deze multidisciplinaire jury bevestigt onze positie als ‘smartest medical interview on the planet’.

Oncomfort, een bedrijf dat digitale sedatieoplossingen heeft ontwikkeld, werd uitgeroepen tot Meest Disruptieve Innovator. Deze prijs is een erkenning voor de Rising Star genomineerde die het meest revolutionaire concept of product binnen een specifiek technologiesegment heeft ontwikkeld.

Mario Huyghe, CEO of Oncomfort :“Dit is een prachtige erkenning voor het hele Oncomfort-team, dat bij onze innovatieve oplossingen steeds een patiëntgerichte aanpak centraal stelt.

Fast 50 event

Gezien de snel evoluerende COVID-situatie en de aankondiging van nieuwe regeringsmaatregelen op 17 november, werd de opzet van het Fast 50-evenement aangepast.

Het Fast 50 Business Forum vond niet live plaats. De inhoud werd opgenomen in de studio en zal vanaf begin december beschikbaar zijn, zodat de Fast 50-gemeenschap op eigen tempo kan profiteren van alle expertise en inzichten die de sprekers hebben gedeeld.

Aangezien de gemeenschap met elkaar in contact brengen één van de prioriteiten van dit programma blijft, is de matchmaking op 25 november wel degelijk doorgegaan maar dan virtueel.

Het thema van het Business Forum van dit jaar, "Corporate Venturing", werd toegelicht aan de hand van drie testimonials:

  • Byteflies en UCB
  • Koolmill en AB InBev (GITEC)
  • Silverfin en Deloitte

Een interessante paneldiscussie tussen Hans Danneels, CEO van Byteflies, Alec Anderson, Managing Director van Koolmill en Joris Van Der Gucht, CEO van Silverfin vervolledigde de inzichten.

Op het programma stond ook een keynote speech van Wim Vanhaverbeke, professor digitale strategie en innovatie aan de Universiteit Antwerpen.

Veroniek Collewaert, professor aan Vlerick Business School, presenteerde het rapport van de Rising Star Monitor 2021.

Euronext organiseerde ook een gesprek met Omar Mohout, Professor Ondernemerschap aan de Antwerp Management School; Duco Sickinghe, Managing Partner van Fortino Capital en Michele Gabriël, Partner bij Deloitte Monitor.

"Hoewel de awards en het vieren van de prestaties van de Fast 50-deelnemers belangrijk is, zit er veel meer achter Deloitte's Technology Fast 50 dan een wedstrijd", zegt Sam Sluismans. "Ons doel is om een gemeenschap op te bouwen, zeker in deze ongewone tijden."

De 2021 Belgian Deloitte Technology Fast 50 wedstrijd werd georganiseerd in samenwerking met Fortino Capital, Euronext, Salesforce en Vlerick Business School. Voor meer informatie, bezoek www.fast50.be.

###

Deloitte in België

Deloitte is met meer dan 5.100 medewerkers en 11 kantoren in België de grootste organisatie op het gebied van audit, accounting, juridisch en belastingadvies, consulting, financial advisory services en risk advisory services.

Onze dienstverlening richt zich zowel naar de grootste nationale en internationale ondernemingen als naar kmo’s, de publieke sector en non-profit organisaties. Deloitte België is een onafhankelijke en zelfstandige organisatie en een member firm van Deloitte Touche Tohmatsu Limited. Voor het boekjaar 2021 werd een omzet gerealiseerd van 635 miljoen euro.

Deloitte Belgium BV is de Belgische verbonden onderneming van Deloitte NSE LLP, een lid van Deloitte Touche Tohmatsu Limited die zich richt op de hoogste kwaliteit bij het leveren van professionele dienstverlening en advies. De dienstverlening is gebaseerd op een wereldwijde strategie voor meer dan 150 landen. Daartoe is de expertise beschikbaar van meer dan 345.000 professionals in alle werelddelen. Voor het boekjaar 2021 bedroeg de omzet meer dan 50,2 miljard US-dollar.

Deloitte verwijst naar een Deloitte member firm, één of meerdere verbonden vennootschappen, of Deloitte Touche Tohmatsu Limited, dat een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid is in de UK (“DTTL”). DTTL en haar member firms zijn elk een juridisch aparte en zelfstandige eenheid. DTTL (ook wel “Deloitte Global” genoemd) levert geen diensten aan cliënten. Bezoek http://www.deloitte.com/about voor een meer gedetailleerde beschrijving van de wettelijke structuur van DTTL en haar member firms.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Ketchum

Ketchum is an international PR consulting agency, located in Brussels, with a focus on corporate clients. We offer you communication solutions with a twist: creative and out of the box. If you’re looking for fresh and new ideas to solve topical problems, Ketchum is your perfect match.  
 

Neem contact op met

Scheldestraat 122 Brussel

ketchum.brussels