Novartis en Sandoz erkend voor innovatief personeelsbeleid met Top Employer 2018-label

Vilvoorde
 

  •  Novartis Pharma en Sandoz worden beiden erkend als Top Employer 2018.
     
  • Het label van Top Employer bekrachtigt de ambitie van Novartis om de beste mensen aan te werven en te behouden.
     

Novartis Pharma en Sandoz behalen het label van Top Employer 2018. Het onafhankelijke Top Employers Institute kent het felbegeerde label dit jaar toe aan 64 organisaties die hun werknemers uitstekende arbeidsvoorwaarden bieden, interessante carrièreperspectieven aanreiken, talent koesteren en ontwikkelen. Ook op Europees niveau worden Novartis Pharma n.v. en Sandoz voor het 2e jaar op rij erkend als European Top Employer.

"Als toonaangevende organisatie binnen de gezondheidssector streven we innovatie na in alles wat we doen. Dat is ook zo met ons HR-beleid. Novartis investeerde de voorbije jaren fors in het welzijn van haar werknemers door extra voordelen, flexibiliteit of professionele ontwikkelingsmogelijkheden aan te bieden", legt Pierre Leman, Country Head Human Resources uit. “Medewerkers kunnen bijvoorbeeld een deel van hun loon omzetten in extra verlofdagen. Een ander voorbeeld is het 'Flex Income Program' (FIP) waarmee medewerkers een deel van hun loonpakket kunnen individualiseren. Zo kunnen ze een deel van hun bonus omzetten in extra vakantiedagen. Wie opgroeiende kinderen heeft, verkiest misschien de extralegale kinderbijslag boven een grote bedrijfswagen. De medewerker kiest zelf."

Het systeem evolueert bovendien jaar na jaar. Zo kan men in 2018 een leasefiets kopen of ‘Services at Home’ financieren. Denk bijvoorbeeld aan poetshulp, klusjes of werken in de tuin. Sandoz introduceert binnenkort eveneens het ‘Flex Income Program’.

Philippe de Pougnadoresse, Country President van Novartis in België en Luxemburg, vult aan:

Onze prioriteit is het ontwikkelen van mensen. In 2018 zetten we meer dan ooit in op het menselijke. Wij willen de beste talenten blijven aantrekken en investeren in de ontwikkeling en groei van onze medewerkers. Tegelijkertijd zorgen we voor een aangename werkomgeving en een cultuur van innovatie, durf en nieuwsgierigheid. Het Top Employer label is een sterke erkenning van ons innovatief personeelsbeleid.”

Novartis is een toonaangevend, wereldwijd farmaceutisch bedrijf dat bestaat uit drie divisies - Innovative Medicines (pharmaceuticals en oncology), Sandoz (hoogwaardige generische medicijnen en biosimilars) en Alcon (oogverzorging). Het bedrijf stelt medewerkers te werk in ontwikkeling, productie en ondersteunende functies. Medewerkers van Novartis België zijn gepassioneerd door onze missie: het ontdekken van nieuwe manieren om het leven van mensen te verbeteren en uit te breiden. Novartis België heeft meer dan 2.500 werknemers in drie locaties waaronder één van ’s werelds belangrijkste productiesites voor farmaceutische en chirurgische producten voor oogverzorging in Puurs.

Over Novartis

Novartis AG levert oplossingen inzake gezondheidszorg die tegemoetkomen aan de voortdurend evoluerende behoeften van patiënten en van uiteenlopende gemeenschappen wereldwijd. Vanuit zijn hoofdzetel in het Zwitserse Bazel biedt Novartis een verscheiden productportfolio aan, die op die behoeften wil inspelen: innovatieve geneesmiddelen, goedkopere generische en biosimilar producten en oogverzorgingsproducten. Novartis bekleedt op deze uiteenlopende gebieden een globale leiderspositie. In 2016 boekte de Groep met zijn recurrente activiteiten een netto-omzet van 48,5 miljard USD. Circa 9,0 miljard USD werd geïnvesteerd in R&D (onderzoek en ontwikkeling). De Novartis-groep stelt 118.000 medewerkers te werk en verkoopt haar producten in 155 landen.

Voor meer informatie, surf naar http://www.novartis.com.

Novartis is aanwezig op Twitter. Registreer en volg @Novartis via http://twitter.com/novartis

Voor Novartis multimedia content, surf naar http://www.novartis.com.

Belinda Delys

Novartis Pharma n.v.

Novartis Media Relations

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Ketchum

Ketchum is an international PR consulting agency, located in Brussels, with a focus on corporate clients. We offer you communication solutions with a twist: creative and out of the box. If you’re looking for fresh and new ideas to solve topical problems, Ketchum is your perfect match.  
 

Contact

Scheldestraat 122 Brussel

ketchum.brussels