Nieuw, smeuïg, verrassend, heerlijk verfrissend en ‘made in Belgium’: maak kennis met M&M's® Ice Cream Chills, de nieuwe ijspralines van Mars

Dertig jaar geleden lanceerde Mars zijn originele en intussen welbekende ijsrepen (Mars®, Snickers®, Twix® en Bounty®). Nu, anno 2022, is het tijd voor innovatie binnen de ijscategorie: met de gloednieuwe M&M’s® Chills geeft Mars een nieuwe schwung aan de steeds groter wordende ijsmarkt (1): Mars combineert merkervaring met het segment van de ijspralines en dat in een ‘typisch M&M’s®’ bite-size formule mét twee verschillende smaken. En er is meer: het nieuwe lekkers wordt niet alleen in ons land geproduceerd, ook is België de eerste markt waar het product gelanceerd wordt. Zo is M&M’s® Chills een op-en-top Belgische primeur!

Sint-Stevens-Woluwe, 19 april 2022 - “Geef je mij even een M&M’s® Chills aan?” Het is een vraag die binnenkort allicht in vele Belgische huishoudens of bij onderonsjes met vrienden gebruikt zal worden. De gloednieuwe heerlijk romige ijspralines, gevuld met mini crunchy M&M’s® en omhuld met melkchocolade zijn ideaal om van te genieten tijdens een film in de cinema, als tussendoortje of als dessert op een gezellige zomer-BBQ. Met het nieuwe product speelt Mars in op de vraag naar innovatie binnen de groeiende ijscategorie en geeft het een antwoord op de verwachtingen van de M&M’s®-liefhebbers.

Productinnovatie met twee verschillende smaken

“M&M’s® is het op één na grootste chocolademerk ter wereld,” vertelt Tom Leemans, Mars Global Ice Cream Director. “De kracht van het merk en de merkervaring overbrengen naar de ijscategorie, en dat met focus op plezier en pret in een nieuw en uniek formaat, ​ was dan ook een prachtige kans voor zowel ons als bedrijf, als de klanten en uiteraard ook voor de consumenten. Om die reden werd de feedback van onze focusgroepen voor consumenten tijdens de ontwikkeling van de M&M’s® Chills hoog in het vaandel gedragen. Daaruit is niet enkel een gloednieuwe productinnovatie gekomen, maar ook de uitvoering ervan in twee verschillende smaken: de M&M’s® Chills Peanut en de M&M’s® Chills Salted Caramel.” Voor de ontwikkeling en productie van de M&M’s® Chills werd er samengewerkt met de Belgische fabrikant Belgian Icecream Group (BIG), beter bekend als IJsboerke.

M&M’s® Chills, op-en-top Belgische innovatie primeur

Naast Tom Leemans, die Belg is, en de samenwerking met een Belgische producent, krijgen de M&M’s® Chills een nog Belgischer jasje: onze markt is namelijk de allereerste waarop de gloednieuwe ijshapjes worden gelanceerd. “Uiteraard ben ik als Mars Global Ice Cream Director erg verheugd op de lancering van het nieuwe product. Maar het feit dat de Belgische markt ook meteen de allereerste is waarop de M&M’s® Chills worden geintroduceerd, maakt mij des te meer fier,” aldus Tom Leemans.

Ook An De Volder, General Manager Mars Multisales Belgium, is blij met de uitrol van de ‘op-en-top Belgische’ primeur: “Het gebeurt niet elke dag dat Belgische consumenten de primeur krijgen om als eerste met een nieuw product kennis te kunnen maken. We zijn er dan ook erg blij mee dat we het allereerste land zijn waar de nieuwe M&M’s® Chills op de markt worden gebracht.Het merk M&M's® is goed ingebed in België in de categorie van de chocolade. Met een grote variëteit in het chocolade bite-size assortiment en uitbreidingen van het merk op het gebied van chocoladetabletten, het seizoensgebonden chocoladeaanbod en ook op vlak van ijs, hebben tot wel 1 op de 3 huishoudens regelmatig een M&M’s®-product in huis (2). We zijn er dan ook rotsvast van overtuigd dat de Belgische consument te vinden zal zijn voor de nieuwe M&M's® Chills en dat we zo het merk M&M’s® nog beter kunnen verankeren in de Belgische markt.”

Productspecificaties

De M&M’s® Chills zijn verkrijgbaar in dozen van 9 Chills (9 x 21ml) en in twee smaken: M&M’s® Chills Peanut (51 kcal per stuk) en M&M’s® Chills Salted Caramel (49 kcal per stuk).

Aanbevolen verkoopprijs: €5,49/ doos van 9 Chills

Beschikbaar vanaf: april 2022

Verkrijgbaar bij de Belgische retail en in cinema’s

 

(1) Nielsen Belgium, YE 2021, Consumer Sales Value

(2) GFK, Q3 2021, Household Penetration M&M’s chocolate, 27.4

###

Over Mars

Mars Inc. is één van de snelst groeiende voedingsbedrijven ter wereld, met meer dan 130.000 medewerkers in meer dan 80 landen. Het niet-beursgenoteerde familiebedrijf produceert en verdeelt enkele van ’s werelds favoriete merken, waaronder M&M's®, Snickers®, Twix®, Mars®, Balisto® en Bounty®, Uncle Ben's®, Pedigree®, Cesar®, Frolic®, Whiskas® en Sheba®.

Mars Belgium is sinds 1962 actief op de Belgische markt, in de segmenten Petcare, Chocolade en Food (rijst, tarwe, pasta en sauzen). In 2020 realiseerde Mars Belgium een omzet van 309 miljoen euro. Op de twee sites in Sint-Stevens-Woluwe en de derde in Olen werken in totaal 371 medewerkers.

Al voor 10 jaar op een rij, startende in 2009, werd Mars Belgium verkozen tot een van de beste bedrijven om voor te werken. In 2014 kreeg het bedrijf van het Great Place to Work® Institute ook de "Inspiring Culture"-award voor zijn unieke, waardegedreven en open bedrijfscultuur. In 2018 was Mars Belgium genomineerd door het Great Place to Work® Institute voor de Special Award « Sustainable Employability » en « Inclusion » en in 2019 voor « Continuous Learning ».

Mars Belgium is ook actief lid van het BACA: Belgian Alliance For Climate Change Action en het Belgische Beyond Chocolate, het platform voor duurzame chocolate.

Graag meer weten over Mars Belgium? Bezoek dan onze website: bel.mars.com of neem een kijkje op Facebook (Mars Belgium), LinkedIn (Mars) of Instagram (@marsincbelgium).

Contact voor de pers via Corporate Affairs Mars Belgium:

Algemeen:

0800/93.047

Tijdens kantooruren, van maandag tot vrijdag tussen 9u en 17u en via

Kathy Heungens - Corporate Affairs Director Mars Belgium NV/SA:

kathy.heungens@effem.com

02/ 712 72 22

0499/ 58 59 17

Katrien Vermeulen – CA contractor

katrien.vermeulen@effem.com
0494/ 04 23 03

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Ketchum

Ketchum is an international PR consulting agency, located in Brussels, with a focus on corporate clients. We offer you communication solutions with a twist: creative and out of the box. If you’re looking for fresh and new ideas to solve topical problems, Ketchum is your perfect match.  
 

Contact

Scheldestraat 122 Brussel

ketchum.brussels