MyFamily en Camille bijten samen de spits af voor regionalisering kinderbijslag in 2019

Transfer van 30.000 kinderbijslagdossiers eerste concrete mijlpaal voor gezinnen

Naar aanleiding van de regionalisering van het kinderbijslagsysteem, waardoor onder andere de Vlaamse en Waalse gemeenschap een nieuw systeem van kinderbijslag installeren, transfereren het Vlaamse MyFamily en het Waalse Camille onder elkaar 30.000 dossiers. Beide private actoren nemen bij deze transfer de gezinnen alle administratieve taken uit handen. Elk van die dossiers komt met de overdracht in de handen van een regionale partij die gespecialiseerd is in de lokale regelgeving zodat elk gezin maximaal wordt bijgestaan. MyFamily toont hiermee opnieuw dat het als eerste private actor in Vlaanderen klaar is voor de regionalisering.

30.000 gezinnen
MyFamily stuurt deze maand nog 25.000 digitale kinderbijslagdossiers van in Wallonië gedomicilieerde gezinnen door naar de Waalse organisatie Camille. 5.000 dossiers van families die in Vlaanderen wonen, maken de omgekeerde beweging. MyFamily betaalt immers vanaf volgend jaar enkel in Vlaanderen het zogenaamde Groeipakket uit. Dit vanwege de regionalisering van de kinderbijslag, waardoor het geld van de federale overheid naar de deelstaten verschuift. MyFamily kan de kinderbijslag van gezinnen die in Wallonië wonen daardoor niet meer op zich nemen.

MyFamily en Camille, op basis van meerdere externe audits aangeduid als beste kinderbijslagfondsen in respectievelijk Vlaanderen en Wallonië, garanderen bij deze dossieroverdracht hun gekenmerkte kwaliteitsvolle dienstverlening. Céline Englebert, MyFamily-woordvoerster: “Families moeten dan ook zelf niets ondernemen. Elk gezin wiens dossier wordt overgedragen, krijgt van zowel MyFamily als Camille een brief met alle nodige info. Zo kunnen gezinnen zich focussen op wat echt telt: de opvoeding van hun kinderen.”

Vanaf 2020 kiezen alle ouders kinderbijslagfonds
Een tweede fundamentele wijziging die de regionalisering met zich meebrengt, is dat ouders van kinderen die in 2019 of later geboren worden, niet meer automatisch bij een kinderbijslagfonds zijn aangesloten via hun werkgever, maar zelf een partij kunnen kiezen die hun kinderbijslag uitkeert. Vanaf 2020 kunnen ook ouders van kinderen die vóór 2019 geboren zijn, veranderen van kinderbijslagfonds. MyFamily is één van de vier private actoren die vanaf 2019 de vernieuwde Vlaamse kinderbijslag – of het Groeipakket – uitbetaalt. In 2017 keerde het al 710 miljoen euro uit voor 330.000 kinderen in 180.000 gezinnen.

Over MyFamily
MyFamily is één van de vier erkende Vlaamse private uitbetalers van het Groeipakket, de vernieuwde kinderbijslag vanaf 1 januari 2019. MyFamily geeft gezinnen een klare kijk op hun rechten en gidst hen proactief in de complexe reglementering. Via online en offline tools informeert deze aanbieder op een laagdrempelige manier. MyFamily ondersteunt gezinnen financieel en wettelijk, kwalitatief en professioneel zodat ze sterk in hun schoenen staan. Daar maakt MyFamily het verschil omdat het vindt dat gezinnen zich moeten kunnen focussen op wat echt telt: de opvoeding van hun kinderen.

Céline Englebert

Woordvoerster, MyFamily (Xerius)

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Ketchum

Ketchum is an international PR consulting agency, located in Brussels, with a focus on corporate clients. We offer you communication solutions with a twist: creative and out of the box. If you’re looking for fresh and new ideas to solve topical problems, Ketchum is your perfect match.  
 

Contact

Scheldestraat 122 Brussel

ketchum.brussels