MG lanceert op IAA de gloednieuwe MG ZS EV, met de nieuwste gedeeltelijk geautomatiseerde L2 rijtechniek van Bosch

MG lanceert op IAA de gloednieuwe MG ZS EV, met de nieuwste gedeeltelijk geautomatiseerde L2 rijtechniek van Bosch

IAA, de tweejaarlijkse “Olympische Spelen voor motorvoertuigen”, opende vandaag zijn deuren. SAIC MG, het iconische Britse motormerk, opgericht in 1924, lanceerde er de luxueuze 100% elektrische en compacte SUV: de nieuwe MG ZS EV. Met de nieuwste gedeeltelijk geautomatiseerde L2 rijtechniek is dit model een moderne en intelligente oplossing om files te controleren, potentiële veiligheidsrisico's tijdens het rijden te beperken en het rijplezier te vergroten. De nieuwe MG ZS EV zal snel gelanceerd worden in Europa en het intelligente rijsysteem MG Pilot L2+ zal in de toekomst ook voor andere modellen van MG worden gebruikt.

SAIC en Bosch werken al lang nauw samen. SAIC staat op de 39ste plaats in de Fortune Global 500 als grootste Chinese motorproducent. Het is ook de eerste autofabrikant die de strategie “elektrisch, intelligent, verbindend, delend en internationaal” lanceert en zo een voorsprong uitbouwt op het gebied van toekomstgerichte technologieën, waaronder intelligente aandrijving. MG heeft veel invloed op de wereldmarkt en op jonge consumenten.

De MG ZS, oogst al succes over de hele wereld, is in meer dan vier continenten en 36 landen te vinden en is in verschillende markten één van de best sellers , vooral in het Verenigd Koninkrijk, Australië, zes Golfstaten, Thailand en Chili. In totaal maar liefst 250.000 nieuwe auto’s in twee jaar tijd. Het nieuwe elektrische model, MG ZS EV dat in juli gelanceerd werd in het Verenigd Koninkrijk, heeft genoeg bestellingen ontvangen om tot één van de best verkopende elektrische auto’s te worden gerekend.  Dit model zal deze herfst ook gelanceerd worden op de grootste Europese markten voor elektrische voertuigen.

De nieuwe MG ZS EV is uitgerust met het meest geavanceerde MG Pilot L2+ Intelligent Drive System, dat geavanceerde ondersteuningssystemen voor de bestuurder integreert, waaronder ACC (Adaptive Cruise Control), LDW (Lane Departure Warning) en AEB-Cyclist (Automated Emergency Braking - Cyclist), alsook de gedeeltelijk geautomatiseerde L2 functies zoals TJA (Traffic Jam Assist) en ICA (Integrated Cruise Assist, omgedoopt tot Highway Assist base voor Bosch). Bovendien werd de super hardware, de Multipurpose Camera (MPC) en Mid-Range Radar (MRR), ook door Bosch ontworpen en geleverd. Het kan het rijscenario en de toestand van het voertuig nauwkeurig en tijdig detecteren en identificeren, zelfs bij moeilijke omstandigheden of ongunstig weer. Op basis van dit systeem zorgt de nieuwe MG ZS EV voor een Gedeeltelijk Geautomatiseerde Rijfunctie in meerdere scenario's, zoals het volgen van een voorliggende auto, automatisch afremmen of automatisch binnen de rijstrook blijven in het drukke verkeer en laat het bestuurders genieten van de "Safety Fast" functie.

Naast het MG Pilot L2+ Intelligent Drive System, wordt de nieuwe MG ZS EV ook gekenmerkt door de 260TGI twin-turbo motor, de nieuwste generatie Aisin 6AT automatische versnellingsbak (een primeur voor een compacte SUV) en het nieuwste SAIC-Alibaba Banma 3.0 systeem. Met "design+, power+, safety+, 2 intelligence+" heeft de nieuwe MG ZS EV na de eerste lancering in China veel aandacht gekregen van consumenten en zal het zeker een inspiratie vormen voor klanten die op zoek zijn naar de nieuwste trends in autodesign.

-EINDE-

Noot voor de redactie

Over SAIC Motor Corporation Limited

Sinds 2007 is MG een van de automerken van het in Shanghai gevestigde bedrijf SAIC Motor. Het bedrijf promoot actief nieuwe energievoertuigen en de commercialisering van auto's die op het internet zijn aangesloten, als ook onderzoek naar andere opkomende grensverleggende technologieën. SAIC Motor produceert jaarlijks meer dan 7 miljoen auto's, waarmee het de nr. 7-autofabrikant ter wereld is.

SAIC Motor Corporation Limited (SAIC Motor) is het grootste autobedrijf in China. De activiteiten van SAIC Motor omvatten onderzoek en ontwikkeling, productie en verkoop en marketing van zowel personen- als bedrijfsvoertuigen.

SAIC's gelieerde voertuigbedrijven omvatten (onder andere) MG, MAXUS, SAIC Volkswagen en SAIC-GM.

Over SAIC en MG Motor (MG)

In 1924 werd een icoon geboren bij Morris Garages. Vooruitlopend op zijn tijd en vóór de concurrentie, veroverde een klassieke Britse sportwagen de aandacht van de wereld. Het merk is nu herboren voor een nieuw tijdperk. Opnieuw ontworpen, geëlektrificeerd en opnieuw gelanceerd voor de weg die komen gaat.

 

Contacteer ons
Nina Boot Senior Account Lead Omnicom PR Group, Omnicom Public Relations Group
Nina Boot Senior Account Lead Omnicom PR Group, Omnicom Public Relations Group
Over Ketchum

Ketchum is an international PR consulting agency, located in Brussels, with a focus on corporate clients. We offer you communication solutions with a twist: creative and out of the box. If you’re looking for fresh and new ideas to solve topical problems, Ketchum is your perfect match.  
 

Ketchum
Scheldestraat 122
Brussel