MG komt in januari terug naar België en Luxemburg met de MG ZS EV

MG komt in januari terug naar België en Luxemburg met de MG ZS EV

Betaalbare, 100% elektrische SUV, direct beschikbaar

België en Luxemburg zullen dit najaar getuige zijn van de wedergeboorte van een autolegende, wanneer MG terugkeert met zijn nieuwe, 100% elektrische B-segment SUV. De verkoop van elektrische auto’s blijft in beide landen stijgen en de MG ZS EV biedt consumenten een slimmere, toegankelijke optie. De MG ZS EV zal vanaf januari 2020 in België en Luxemburg te koop zijn.

In tegenstelling tot andere EVs, moeten klanten niet wachten op hun 100% elektrische MG ZS EV, die in twee modellen en vijf gedurfde kleuren beschikbaar is. Het Comfort model is beschikbaar vanaf €30.985* incl. BTW, en de Luxury uitvoering vanaf €32.985* incl. BTW. Hiermee is het één van de meest betaalbare nieuwe elektrische auto’s op de markt. De nieuwe MG ZS EV combineert state-of-the-art EV-technologie met de iconische techniek van MG, voor automobilisten die slimmer en duurzamer willen rijden, terwijl ze genieten van de echte MG-rijervaring.

Passend bij de volledig nieuwe aanpak van MG, kan de ZS EV ook online gereserveerd worden, of bij een MG Brand Store. Hiervoor is MG een unieke samenwerking aangegaan met Alcomotive (onderdeel van de Alcopa Group), een grote Europese speler in de distributie van automerken.

In de eerste fysieke MG Brand Store in Kontich (nabij Antwerpen) zal de auto vanaf 1 januari te zien zijn en kunnen klanten een proefrit doen. In de komende weken zullen meerdere Brand Stores worden geopend. Klanten kunnen altijd bij verschillende MG-locaties terecht voor service en onderhoud.

Aiden He, President van SAIC Motor Europe, vertelt: “We zijn verheugd om het iconische merk MG terug te brengen naar België en Luxemburg, te beginnen met de hightech, volledig elektrische MG ZS EV. Als voorloper in de acceptatie van elektrische voertuigen, geloven we dat België en Luxemburg een perfect lanceerplatform zijn voor onze nieuwe, 100% elektrische, middelgrote SUV. Onze boodschap aan bestuurders die op zoek zijn naar slimmere, schonere mobiliteit: MG is terug en we zijn helemaal elektrisch!"

Aangedreven door een watergekoelde snel laadbare batterij van 44,5 kWh kan deze praktische, veelzijdige en stijlvolle SUV in slechts 40 minuten worden opgeladen van 0-80%. Met een actieradius van 263 kilometer (WLTP) is de auto ideaal voor verkeer in en rond de stad.

Frank Meijer, Director Sales & Marketing SAIC Motor Europe, voegt hieraan toe: “In vooruitstrevende landen als België en Luxemburg zien we een groeiende belangstelling om helemaal elektrisch te gaan rijden, onder andere om de uitstoot te verminderen. Hierbij komt ook de interesse in het legendarische technisch erfgoed van MG kijken. Omschakelen naar elektrisch rijden was onze belangrijkste focus gedurende de 15 jaar dat het MG-merk weg was van het Europese vasteland - om een nieuwe generatie oplossingen te ontwikkelen voor een nieuwe generatie chauffeurs die andere mobiliteitsoplossingen wensen.”

Damien Heymans, CEO van Alcomotive: “Bij Alcomotive geloven we dat MG de perfecte aanvulling is op onze huidige portefeuille. We zijn blij dat we nu naast Maxus-distributeur ook officiële MG-distributeur voor België en Luxemburg worden. Ik ben er van overtuigd dat de elektrische filosofie van de iconische MG-naam precies is wat toekomstige klanten nodig hebben.”

Meer informatie is te vinden op: mgmotor.eu
* Inclusief afleveringskosten.


Over SAIC Motor Corporation Limited

Sinds 2007 is MG een van de automerken van het in Shanghai gevestigde bedrijf SAIC Motor. Het bedrijf promoot actief nieuwe energievoertuigen en de commercialisering van auto's die op het internet zijn aangesloten, net als onderzoek naar andere opkomende grensverleggende technologieën. SAIC Motor produceert jaarlijks meer dan 7 miljoen auto's, waarmee het de zevende autofabrikant ter wereld is.
SAIC Motor Corporation Limited (SAIC Motor) is het grootste autobedrijf in China. De activiteiten van SAIC Motor omvatten onderzoek en ontwikkeling, productie en verkoop en marketing van zowel personen- als bedrijfsvoertuigen.
SAIC's gelieerde voertuigbedrijven omvatten (onder andere) MG, MAXUS, SAIC Volkswagen en SAIC-GM.

Over MG

In 1924 werd een icoon geboren bij Morris Garages. Vooruitlopend op zijn tijd en vóór de concurrentie, veroverde een klassieke Britse sportwagen de aandacht van de wereld. Het merk is nu herboren voor een nieuw tijdperk. Opnieuw ontworpen, geëlektrificeerd en opnieuw gelanceerd voor de weg die komen gaat.


 


 

Over Ketchum

Ketchum is an international PR consulting agency, located in Brussels, with a focus on corporate clients. We offer you communication solutions with a twist: creative and out of the box. If you’re looking for fresh and new ideas to solve topical problems, Ketchum is your perfect match.  
 

Ketchum
Scheldestraat 122
Brussel