MeDirect in zee met itsme®: opdat klanten sneller en eenvoudiger online kunnen inschrijven

In 2020 is de termijn om MeDirect-klanten in te schrijven teruggevallen van 4 dagen tot 10 minuten, door het integreren van de digitale itsme®-identiteit. Die partnerrelatie met itsme® is een belangrijk onderdeel in de concrete uitwerking van de groeistrategie van MeDirect.

MeDirect is een digitaal en mobiel bankplatform dat zijn klanten een gemakkelijke toegang verleent tot spaar- en beleggingsproducten en dat tegen een lage instapkost. De fondsenbank, die bekend staat om zijn eenvoudige en transparante beleggingsproducten, werd in 2020 tot ‘Beste Spaarbank’ verkozen, nadat hij in 2017 al in de prijzen viel met de ‘Spaarrekening van het jaar’. Met MeDirect beleggen de Belgen zonder onnodige kosten in fondsen, sparen ze voordelig en realiseren ze dankzij een investeringsplan een hoger rendement.

Al sinds 2017 geldt itsme® als de onmisbare digitale Belgische identiteitsapp, ter vervanging van de kaartlezer en de ontelbare wachtwoorden die men tevoren online nodig had. Met de itsme®-app kan men zich identificeren, digitale handelingen bevestigen en op twee manieren heel eenvoudig een elektronische handtekening plaatsen: met één enkele persoonlijke code van vijf cijfers (altijd en overal dezelfde), of met een digitale vingerafdruk. De door de gebruiker opgegeven en gedeelde gegevens zijn altijd correct, betrouwbaar en veilig. De app telt al meer dan 2,8 miljoen actieve gebruikers en werkt samen met tal van partners in de meest uiteenlopende sectoren: banken, overheden, gezondheidszorg, verzekeringen, human resources, sociale secretariaten, platformen voor documentbeheer, immobiliën, notariaten, boekhoudkantoren, dienstverleningsinfrastructuren, mobiliteit, en noem maar op.

In 2020 sloegen de beide Belgische bedrijven de handen in elkaar. Dat leidde tot een duidelijke toename van het aantal online inschrijvingen bij MeDirect. De identificatie van de klanten, die tot dan een complexe en lastige procedure vergde, is met itsme® een pak sneller en eenvoudiger geworden. Zo is het niet langer nodig om bij iedere stap de eigen persoonsgegevens te bevestigen of een eindeloze reeks van formulieren in te vullen … Met itsme® deel je in één klik veilig alle vereiste gegevens.

Een inschrijvingsdossier bij MeDirect is nu op 10 minuten geregistreerd, waar dat vroeger 4 dagen in beslag nam. Tegelijk is het succespercentage van MeDirect er met 14% op vooruitgegaan. Een duidelijk bewijs van het feit dat een goede gebruikerservaring bevorderlijk is voor een engagement van de klant. Dat is van essentieel belang voor de volgende groeifase die wij als nichespeler in digitaal bankieren en assetbeheer in België voor ogen hebben”, verduidelijkt Tim Rooney, CEO van MeDirect België.

Dat succes verklaart ook waarom bijna 45% van de toepassingen bij MeDirect al gelinkt zijn aan de app van itsme®.

Ter herinnering: itsme® biedt dankzij zijn talrijke erkenningen de hoogste graad van beveiliging

2016 ​ begin van de invoering: het beheer van de risico’s en de veiligheid van de informatie.

2017 ​ juridische erkenning door de Belgische federale overheid op het niveau ‘hoog’, gebaseerd op de ISO/IEC 27001:2013-norm. Gecertificeerd sinds oktober 2017, opnieuw gecertificeerd tot in 2020.

2018 ​ itsme vertrouwenslijst van de EU voor de eIDAS: validering van de gekwalificeerde handtekening van itsme®: https://webgate.ec.europa.eu/tl-browser/#/tl/BE/7/0.

2019 ​ conformiteit gecertificeerd door de auditeur van E&Y voor wat de eIDAS-vereisten betreft: itsme®-handtekening garandeert CA G2 – Certificaten voor de gekwalificeerde itsme®-handtekening: https://webgate.ec.europa.eu/tl-browser/#/tl/BE/2/3. ​

Peer-to-peer onderzoek in de Lidstaten van de EU voor het eIDAS-EU-kennisgevingsniveau ‘hoog’

https://ec.europa.eu/cefdigital/wiki/display/EIDCOMMUNITY/Belgium+-+Itsme.

2020 geslaagd voor de gecombineerde (her)auditering voor alle bovenstaande elementen voor een periode van 3 jaar: ISO/IEC 27001, eIDAS-identificatiemiddelen, eIDAS-vertrouwensdiensten ...

Bijkomende informatie: pertinent voor de financiële sector, PSD2-SCA, AML-KYC/CDD, overheid, weddenschappen, enz.

 

Over itsme®

Sinds 2017 is de itsme®-app de eenvoudige en veilige referentie in mobiele identificatie en bescherming van privacy in de digitale wereld. Met itsme® kan je volgende zaken doen: identificatie (de creatie van een nieuwe online account en het delen van identiteitsgegevens), authenticatie (de beveiligde en persoonlijke toegang tot een website of applicatie), goedkeuring van een verrichting (bevestiging van een bestelling of bankbetaling bijvoorbeeld) en, tot slot, wettelijke elektronische ondertekening van documenten (gekwalificeerde elektronische handtekening met het hoogste veiligheidsniveau).

itsme® werd als digitale identiteit erkend door de Belgische overheid in januari 2018 en op Europees niveau in december 2019 (LOA high eIDAS). De applicatie vindt brede toepassing in de financiële sector omdat ze onder meer voldoet aan de richtlijnen PSD2, FATF, GDPR en een ISO27001-certifiëring kreeg.

itsme® werd ontwikkeld door het consortium Belgian Mobile ID, dat de zeven Belgische marktleiders uit de bank- en telecommunicatiesector verenigt: Belfius, BNP Paribas Fortis, CBC/KBC & ING enerzijds en Orange Belgium, Proximus en Telenet anderzijds.

itsme® brengt de veiligheid van de elektronische identiteitskaart naar de mobiele wereld.

itsme.be - @itsmeDigitalID

Over MeDirect

MeDirect Bank nv is een Belgische bank die eenvoudige, kwaliteitsvolle spaar- en verzekeringsproducten aanbiedt, om alle gebruikers in staat te stellen het maximum uit hun geld te halen. De bank laat zijn klanten investeren in het ruimste gamma aan fondsen op onze markt. Sparen bij MeDirect valt onder het Belgische depositogarantiestelsel, dat een garantie biedt tot 100.000 euro per persoon en per bank. Sinds zijn lancering hebben ruim 53.000 klanten samen meer dan 2,5 miljard euro aan spaargeld en investeringen aan MeDirect toevertrouwd.

www.medirect.be

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Ketchum

Ketchum is an international PR consulting agency, located in Brussels, with a focus on corporate clients. We offer you communication solutions with a twist: creative and out of the box. If you’re looking for fresh and new ideas to solve topical problems, Ketchum is your perfect match.  
 

Contact

Scheldestraat 122 Brussel

ketchum.brussels