LIBERT PAINTS stelt voor FARALDA CRANE HOTEL: design op grote hoogte

Wat heeft een oude scheepskraan te maken met design en luxe? Het antwoord is te vinden in het exclusieve designhotel Faralda Crane Hotel op de creatief bruisende NDSM-werf in Amsterdam.

De 50 meter hoge kraan is een imponerende verschijning op de voormalige scheepswerf aan de oever van het IJ in het centrum van Amsterdam. Het exterieur van de kraan is geheel gerestaureerd en in originele staat gebracht. De kraan draait nog steeds heel subtiel door de wind en neemt dus steeds een andere positie in.

Internationale interieurmerken

Het exterieur van de kraan is industrieel maar in de havenkraan zijn drie zeer luxe ingerichte hotelkamers gerealiseerd. Het interieur van de hotelkamers is verzorgd door een internationaal team van designers en high-end interieurmerken. De hotelkamers luisteren naar de naam Mystic, Secret en Free Spirit. Een gouden plafond, fluwelen gordijnen, een kluisdeur. Niets is gespaard om de hotelkamers smaakvol in te richten.

Bubbels op 50 meter hoogte

Badderen in een jacuzzi op 50 meter hoogte, flesje bubbels erbij en een geweldig 360 graden uitzicht over Amsterdam. In het Faralda Crane Hotel kan dit! Villeroy & Boch plaatste een groot rond spabad boven in de kraan. Spabaden van dit hoogstaande sanitairmerk bestaan uit een duurzame volledig gesloten constructie die het bad extreem betrouwbaar en belastbaar maakt. Wat een fijn gevoel op deze hoogte! Dit spabad zorgt voor een bijzondere luxe wellness ervaring op grote hoogte.

Ook de hotelkamers zelf beschikken over luxe sanitair van Villeroy & Boch. Naast de jacuzzi zijn er in twee kamers comfortabele ligbaden te vinden. In een van de kamers trekt het fraaie antracietkleurig bad van de collectie La Belle direct de aandacht; een donker ligbad met zeer luxueuze uitstraling. Het Squaro Edge bad is robuuster. Het is een strak designbad en past prima in de stoere badkamer met de patrijspoort; een strak designbad waarbij comfort en esthetiek hand in hand gaan.

Ook de wastafels zijn van Villeroy & Boch. De designer heeft gekozen voor de Loop & Friends waskommen. Is het toilet vaak een sluitstuk in veel projecten, in het Faralda Crane Hotel niet. Hier werd o.a. gekozen voor het mooie toilet uit de collectie van Aveo.

Meer informatie over Villeroy & Boch: www.villeroy-boch.nl

Een onvergetelijke slaapervaring

Coco-mat staat garant voor een geweldige slaapervaring in het hotel. De hotelkamers beschikken over de bekende 4-lagen bedden van deze leverancier. De bedden combineren vier topproducten tot één innovatief bed-systeem: een bedmatras, een matras, een topmatras van natuurrubber en een ganzendons topper. Elke laag bestaat uit een specifieke combinatie van natuurlijke materialen die het bed de elasticiteit geven die het lichaam nodig heeft.

De bedden zijn geschikt voor bijna alle lichaamstypen en bieden de best mogelijke condities voor een gezonde en ontspannen nachtrust. Daarnaast kun je in het Faralda Crane Hotel naar wens kiezen voor een stevig of een zacht kussen. Om het slaapcomfort te verhogen, slapen gasten onder een vederlicht dekbed en worden kussens en bedden beschermd door katoenen hoezen die zo vaak als nodig gewassen kunnen worden en toch heerlijk fris en zacht blijven. Coco-mat zorgt ervoor dat elke gast zich ‘s nachts in de wolken waant!

Meer informatie over Coco-mat: www.coco-mat.nl

Op reis met de warme stoffen van Chivasso

Om een luxe uitstraling in de suites te creëren, is er gekozen voor stoffen van Chivasso. De stoffen uit de collectie Carlucci Fractions zorgen voor een rijke, moderne sfeer. De materialen bestaan uit verschillende texturen en structuren en passen daardoor goed binnen verschillende interieurstijlen, van speels tot klassiek. In de hotelkamers zijn de gordijnen ware eyecatchers; in de fraaie loungehoek heerst een warme, zachte sfeer door de  prachtig gedrapeerde gordijnen. Chivasso heeft de inrichting aangepast aan de thema’s van de kamers en neemt de gasten mee op reis door de eeuwen heen en over de hele wereld, van middeleeuws Marokko naar de weelderige regenwouden van Borneo en de aristocratie van Venetië in Italië. Door de combinatie van verschillende stoffen is een bijzondere omgeving gecreëerd.

Meer informatie over Chivasso: www.chivasso.com

Een cool uitzicht

Het uitzicht vanuit de suites is fenomenaal. De kamers hebben ramen aan alle zijden en doordat de kraan zachtjes met de wind meedraait kunnen gasten genieten van telkens weer een andere blik op de stad. Om het uitzicht optimaal te houden, maar tegelijkertijd de warmte buiten te houden, is er voor alle drie de kamers gekozen voor  zonwering uit de collectie van Verosol van Markiezenfabriek Excelsior. De plissés zijn aan de achterzijde gemetalliseerd en houden daardoor voor 70% de warmte van de zon buiten, terwijl de gasten nog wel naar buiten kunnen kijken. Een unieke combinatie dus. Met de plissés van Verosol blijven de kamers lekker fris en genieten gasten van een extreem ‘cool’ uitzicht over Amsterdam.

Meer informatie over Excelsior: www.excelsiorzonwering.nl

Spectaculaire glazen schuifdeuren

Van Dijken Glas B.V. produceerde en monteerde spectaculaire glazen deuren voor het Faralda Crane Hotel. De deuren bestaan uit twee lagen gehard glas, en zijn per suite voorzien van een unieke, haarscherpe foto met een industrieel karakter, die perfect past bij de uitstraling van het designhotel. In de Secret suite stap je bijvoorbeeld een bankkluis van gebouw De Bazel in als je de douche bezoekt. De druktechniek van Van Dijken Glas BV zorgt voor onverwoestbare prints, die niet alleen kleur- en krasvast zijn, maar ook hun kleurdiepte blijven houden.

MVE Edelstahlmanufaktur GmbH verzorgde hoogwaardig RVS deurbeslag. Ook hier is per deur voor een andere uitvoering gekozen, wat in combinatie met de verschillende afbeeldingen bijdraagt aan de robuuste sfeer van het Crane Hotel waarin elke suite een eigen ontwerp heeft.

Meer info over Van Dijken Glas: www.vandijkenglas.nl

Prikkelende kleuren

Om de authentieke uitstraling van de oude scheepskraan te behouden is ervoor gekozen om verroeste panelen en vloeren in deze staat te laten. Uiteraard moet het hotel wel het juiste comfort bieden, dus werd de hulp ingeroepen van Libert Paints, een Belgische fabrikant van hoogkwalitatieve verf voor de industrie, de professionele schilder en particulieren. De vloeren en verroeste wanden zijn op de juiste wijze behandeld met kleurloze roestfixator met daar overheen een lak.

De muren van de drie suites zijn geverfd met verf uit de collectie Mona van Libert Paints. Mona is een nieuwe verf die in 2012 werd gelanceerd voor de particuliere markt. De verf van Mona is een ideale keuze als er behoefte is aan professionele kwaliteitsverf in trendykleuren en dat zien we terug in de kamers van het Faralda Crane hotel.

De warme kleuren tinten French blue en Purple Rain worden onder andere  stijlvol gecombineerd met het gouden plafond in de Mystic suite. De luxe kleuren die gebruikt zijn prikkelen de verbeelding en geven net dat ietsje extra aan het interieur van de suites.

Ook de buitenzijde van de kraan nam Libert Paints voor zijn rekening. Een knalrode wenteltrap brengt de gasten naar boven in de grijs-rode kraan en neemt hen direct mee in de sfeer van de scheepswerf 50 jaar geleden.

Meer info over Libert Paints: www.libertpaints.com

Kevin Scheers

Ketchum Brussels

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Ketchum

Ketchum is an international PR consulting agency, located in Brussels, with a focus on corporate clients. We offer you communication solutions with a twist: creative and out of the box. If you’re looking for fresh and new ideas to solve topical problems, Ketchum is your perfect match.  
 

Neem contact op met

Scheldestraat 122 Brussel

ketchum.brussels