Leren koken is even belangrijk als leren lezen en schrijven

Sofie Dumont en Ben’s Beginners™ willen Belgische gezinnen aanzetten om samen gezellig en evenwichtig te koken

Brussel, 8 oktober 2014 – Jong geleerd is oud gedaan...ook in de keuken. Plezier hebben in eten en nieuwe smaken ontdekken: als kinderen op jonge leeftijd regelmatig samen met hun ouders op culinaire ontdekkingstocht gaan,  is het pad geëffend voor evenwichtige eetgewoontes op latere leeftijd. Samen met Sofie Dumont, ambassadrice van Ben’s Beginners™, wil Uncle Ben’s vanaf 15 oktober Belgische families - via een actie op facebook- inspireren en aanzetten om eenvoudige, evenwichtige én lekkere gerechten te koken.

Jong geleerd is oud gedaan

Kinderen spelenderwijs leren wat ‘evenwichtige en gevarieerde maaltijden’ zijn door hen actief bij het kookgebeuren te betrekken – daar draait het om bij Ben’s Beginners. Tijdens zo’n gezellige familiemomenten, steken kinderen onbewust heel wat op: zo leren ze de ingrediënten van een volwaardige maaltijd kennen en maken ze kennis met de smaak van uiteenlopende voedingsmiddelen.  Als ouders het goede voorbeeld geven, volgen de kinderen veelal vanzelf. 

Sofie Dumont, chef:

Samen koken is niet alleen leren, maar ook samen gezellige momenten beleven. Mijn grootmoeder gaf mij haar liefde voor koken door. Elke woensdagnamiddag stond ik met haar achter dat  grote, ouderwetse fornuis, en toverden we de heerlijkste gerechten tevoorschijn. De warme geuren, de rijke, subtiele en onbekende smaken... Het zijn herinneringen die ik vandaag als volwassene nog steeds blijf koesteren. Mijn dochter is nog maar anderhalf en ik ben al volop bezig haar mee op smaakavontuur te nemen, in de hoop dat zij er even waardevolle herinneringen en belevingen aan overhoudt.

Evenwicht en variatie

Een evenwichtige en gevarieerde voeding is de basis van een gezonde levensstijl. Rijst is alvast synoniem voor evenwichtig en brengt variatie: het is makkelijk te combineren met mager vlees, groenten en vis en kan op verschillende manieren bereid worden (wokken, bakken, koken...). Nog te weinig mensen beschouwen het als een volwaardig alternatief voor brood, aardappelen en pasta, waardoor rijst gemiddeld slechts 1x per maand op tafel verschijnt.

Voedingsconsulente Lynn De Merlier:

Het is een gezonde gewoonte om één keer per week rijst op tafel te zetten. Met rijst kunnen ouders en hun kinderen makkelijk én snel nieuwe recepten en smaken uitproberen. Rijst nodigt bovendien uit om te combineren met voor kinderen minder bekende groenten zoals aubergines, paprika’s en pompoenen. En daar hebben onze kinderen nood aan (zie bijgevoegde video).

Wedstrijd: actie 2014

Met de actie - via Facebook - worden ouders en hun kinderen aangemoedigd om samen creatief met rijst aan de slag te gaan. Het principe is als volgt:  families bereiden samen een rijstmaaltijd, maken vervolgens een foto of video die ze posten op Facebook. Een jury zal daarna beoordelen welke families in de prijzen vallen. De actie loopt van 15 oktober 2014 tot en met 30 november 2014.

Meer info? Surf naar www.facebook.com/unclebensbelgium

Extra-info-Mars-_-Uncle-Ben_s.docx

DOCX - 18 Kb

Montage-NL.mpeg

MPEG - 65 Mb

Dimitri Vleminckx

PR Consultant, Ketchum

Kathy Heungens

Corporate Affairs Director, Mars Belgium

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Ketchum

Ketchum is an international PR consulting agency, located in Brussels, with a focus on corporate clients. We offer you communication solutions with a twist: creative and out of the box. If you’re looking for fresh and new ideas to solve topical problems, Ketchum is your perfect match.  
 

Contact

Scheldestraat 122 Brussel

ketchum.brussels