In één flits beroemd met de selfie van het jaar

Samsung gaat met ‘You Awards’ op zoek naar nieuw gezicht voor de Galaxy A-reeks

Wie denkt dat een geslaagde selfie enkel wat likes en positieve comments oplevert heeft het mis. Wie zijn selfie indient voor de titel ‘beste selfie van het jaar’ maakt kans om door een jury van vijf selfie-experts uitgekozen te worden voor een ‘You Award’ of de eerste ‘Oscars voor selfies’. De gelukkige winnaars worden bovendien het gezicht van de volgende campagne van Samsung.

Met de beste selfie op meer dan 160.000 posters

Eén van de gelukkige winnaars van de ‘You Awards’ staat de kick van zijn leven te wachten. Ze worden dubbel beloond: niet alleen krijgen ze een gloednieuwe Samsung Galaxy A3; ze worden ook in één klap beroemd als het gezicht van de volgende campagne van Samsung. De selfie van de winnaar zal worden ingezet online en op meer dan 160.000 postkaartjes, banners en posters overal in België. “Met de ‘You Awards’, zeg maar de ‘Oscars voor de selfies’, willen we de ongelooflijke creativiteit waarmee selfies worden gemaakt belonen. Op deze manier staan we ook even stil bij wat doorgaans een erg vluchtig moment is.” zegt Sophie Docx, Marketing Communications Manager van Samsung België. “Naast de kans om hun gezicht overal in België te zien, krijgen de winnaars ook een Samsung Galaxy A3. Met zijn 5 megapixel camera aan de voorkant, is deze smartphone het ideale selfie-toestel.”

Wie zijn kans wil wagen, kan zijn beste foto’s en video’s indienen op youawards.be. Een jury die bestaat uit VJ Eline De Munck van JIM TV, Vinz Kanté van Fun Radio en fotograaf Pierre Pironet selecteert de beste vijf inzendingen op de “You Awards” website in de volgende zes categorieën: ‘best selfie’, ‘best photo bomb’, ‘best second role in a selfie’, ‘best party picture’, ‘best actor in a dubsmash movie’ en ‘best video stunt’. Daarna is het aan het publiek om te stemmen op hun favoriet en deze in de prijzen te stemmen.

Om kans te maken op een ‘You Award’, kunnen kandidaten tot 1 maart hun beste foto’s of video’s indienen in één van de zes categorieën:

  1. Selfie: één persoon die een foto neemt van zichzelf
  2. 2de rol in een selfie: een tweede persoon getrokken door een andere persoon
  3. Photobomb: het verschijnen van een derde in een foto genomen van anderen zonder de kennis van de perso(o)n(en) waarvan de foto wordt genomen
  4. Party picture: Een foto genomen tijdens een feest, festival of muzikaal evenement
  5. Stunt video: een video waarin iemand een stunt uithaalt
  6. Dubsmash video: een video gemaakt via de website dubsmash.com

Over Samsung Electronics

Samsung Electronics is wereldwijd marktleider in consumentenelektronica. Door onze continue innovatiekracht veranderen wij de wereld van televisies, smartphones, tablets, personal computers, printers, camera's, huishoudelijke apparaten, medische apparatuur, halfgeleiders en LED-oplossingen. Zo creëren wij nieuwe mogelijkheden voor mensen thuis, onderweg en op het werk. Met 286.000 mensen in 80 landen realiseren wij een jaarlijkse omzet van 216,7 miljard US dollar. Voor meer informatie over Samsung Electronics Benelux kunt u bellen naar +32 (0)2 256 91 00 of www.samsung.com bezoeken.

Koen Dekoning

Samsung Electronics België

Wai Hoi Tsang

Ketchum Brussel

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Ketchum

Ketchum is an international PR consulting agency, located in Brussels, with a focus on corporate clients. We offer you communication solutions with a twist: creative and out of the box. If you’re looking for fresh and new ideas to solve topical problems, Ketchum is your perfect match.  
 

Contact

Scheldestraat 122 Brussel

ketchum.brussels