EDENRED IS DE EERSTE UITGEVER DIE ELEKTRONISCHE ECOCHEQUES KAN AANBIEDEN

Edenred, uitgever van de elektronische maaltijdcheques Ticket Restaurant® en de ecocheques Ticket EcoCheque® ontving zijn erkenning als uitgever van elektronische ecocheques.  Het wettelijk kader had deze stap opgelegd om na te gaan of Edenred eventueel ecocheques kon aanbieden met inachtneming van dat wettelijk kader (Koninklijk Besluit van 16 december 2015). De Ministers van Werk en Economie, Sociale zaken en Middenklassen, Zelfstandigen en KMO’s hebben zopas hun fiat gegeven aan Edenred.

Gebruiksgemak: één enkele kaart voor maaltijdcheques en ecocheques!

Edenred kan voortaan dus de weg van de dematerialisering inslaan voor dit extralegaal voordeel dat jaarlijks meer dan 1,5 miljoen Belgische werknemers ontvangen. Concreet zullen de elektronische ecocheques op een rekening worden gestort. Die rekening zal toegankelijk zijn via een chipkaart, die gebruikt kan worden op de betaalterminals van tal van handelaars en dienstverleners. Werknemers die al over een Edenred-kaart beschikken voor hun elektronische maaltijdcheques behouden dezelfde kaart om hun Ticket Ecocheque® en hun Ticket Restaurant® te gebruiken (zogenaamde ‘multiwallet’-technologie, d.w.z. twee portefeuilles die vanaf eenzelfde kaart toegankelijk zijn).

 

De handelaars en ondernemingen zijn verheugd over de administratieve vereenvoudiging die in het vooruitzicht ligt

‘Ik ben ervan overtuigd dat de elektronische ecocheque aan de verwachtingen voldoet en een succes zal zijn’, verklaart Jean-Bernard Trussart, Algemeen Directeur van Edenred België. ‘De consumenten zijn vragende partij voor de dematerialisering van dat type van cheques. Daarvan getuigt het groot succes van de elektronische maaltijdcheques.  De handelaars en de ondernemingen werden over de streep getrokken door de administratieve vereenvoudiging waartoe deze dematerialisering zal leiden: tal van handelaars hebben ons al spontaan gecontacteerd om de eerste ecocheques al bij de lancering te kunnen aanvaarden’.

Aan werkgeverszijde wordt hetzelfde standpunt ingenomen: de dematerialisering van dit type van voordelen wordt als waardevol beschouwd en zorgt er onder meer voor dat iedereen snel zijn voordeel kan ontvangen, met inbegrip bijvoorbeeld van het personeel dat niet op de hoofdzetel van de onderneming werkt, commerciële medewerkers en medewerkers die vakantie hebben opgenomen.

Nu Edenred zeker is van zijn erkenning, werkt het bedrijf de laatste technische stappen af, met name de activering van de betaalterminals bij de handelaars, in samenwerking met de verschillende bedrijven die deze terminals op de markt brengen.

 

Ecocheques, een gewaardeerd extralegaal voordeel

Verwacht wordt dat in 2016 voor meer dan 200 miljoen euro in de vorm van ecocheques zal worden uitgegeven.  We herinneren eraan dat ecocheques twee jaar geldig zijn en uitsluitend in België kunnen worden gebruikt bij meer dan 10 500 handelaars en dienstverleners.  Het gebruik van de ecocheques is verdeeld over de buurtwinkels (41%), speciaalzaken (49%) en grote ketens (10%).

De lijst van de mogelijke aankopen wordt vastgesteld door de Nationale Arbeidsraad (NAR) en wordt geregeld uitgebreid. Sinds 1 maart werden er bovendien nieuwe mogelijkheden toegevoegd (onder meer onderhoud van toestellen).  Ecocheques kunnen als betaalmiddel worden gebruikt voor de aankoop van onder meer voedingsmiddelen (Europees biolabel), onderhouds- of hygiëneproducten (Europees ecologisch label, FSC of PEFC), huishoudtoestellen (Europees ecologisch label en energielabel), energiebesparende producten en diensten (plaatsing en onderhoud van hoogrendementsketels, fotovoltaïsche panelen, watertonnen,...) tweedehandsproducten (kleding, textiel, boeken, meubels, ...). Ecocheques kunnen ook worden gebruikt om toegang te verkrijgen tot toeristische infrastructuur (hotels, vakantiehuisjes, attracties met het label Groene Sleutel), gebruik te maken van duurzame mobiliteit (kaartjes voor trein of hogesnelheidstrein, autocar, huur van deelwagens, aankoop en herstelling van fietsen, aankoop van laadpalen voor elektrische auto’s, ...).

Edenred stelt een website (www.DringDringGreen.be) ter beschikking van de consumenten waar ze alle ideeën kunnen vinden om hun ecocheques te gebruiken.

___

Edenred, which invented the Ticket Restaurant® meal voucher and is the world leader in prepaid corporate services, designs and manages solutions that improve the efficiency of organizations and purchasing power to individuals.

By ensuring that allocated funds are used specifically as intended, these solutions enable companies to more effectively manage their:

  • Employee benefits (Ticket Restaurant®, Ticket Alimentación, Ticket CESU, Childcare Vouchers, etc.)
  • Expense management process (Ticket Car, Ticket Clean Way, Repom, etc.)
  • Incentive and rewards programs (Ticket Compliments, Ticket Kadéos, etc.)

The Group also supports public institutions in managing their social programs.

Listed on the Euronext Paris stock exchange, Edenred operates in 42 countries, with 6,300 employees, 660,000 companies and public sector clients, 1.4 million affiliated merchants and 41 million beneficiaries. In 2015, total issue volume amounted to €18.3 billion.

 

Ticket Restaurant® and all other tradenames of Edenred products and services are registered trademarks of Edenred SA.

 

Follow Edenred on Twitter: https://twitter.com/EdenredBelgie

Persbericht (PDF)

PDF - 317 Kb

Alexander Verstappen

Ketchum Brussels

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Ketchum

Ketchum is an international PR consulting agency, located in Brussels, with a focus on corporate clients. We offer you communication solutions with a twist: creative and out of the box. If you’re looking for fresh and new ideas to solve topical problems, Ketchum is your perfect match.  
 

Contact

Scheldestraat 122 Brussel

ketchum.brussels