Ecocheques ontvangen? 10 handige tips om ecologisch te shoppen!

Nu de zomer goed van start is gegaan hebben heel wat werknemers hun Ticket Ecocheques® ontvangen. Ecocheques zijn een extralegaal voordeel die gebruikt kunnen worden voor de aankoop van ecologische producten of diensten. Heb je nog niet beslist wat je er dit jaar mee zal kopen? Hieronder vind je een handige top tien:
  1. Schaf jezelf een televisietoestel met ecolabel aan en bereid je voor op die regenachtige Belgische zomerdagen. Eindelijk heb je tijd om die serie of film te bekijken vanonder een warm dekentje!
  2. Fleur je tuin op met planten en struiken. Of kweek je liever je eigen kruiden? Zomerse slaatjes smaken nog zo lekker met zelfgekweekte basilicum, munt of peterselie.
  3. Een heerlijk warme zomerdag vraagt om een goed glas wijn. Verwen jezelf met een biologische wijndegustatie met aangepaste kazen en brood.
  4. Auto’s zijn één van de grootste vervuilers op de planeet. Maar wist je dat je rijgedrag een belangrijke impact heeft op de uitstoot van je wagen? Via een handige cursus ecorijden leer je hoe je de impact van je rijgedrag op het milieu minimaliseert. Extra handig als je op reis vertrekt met de wagen!
  5. Het mooie zomerweer doet verlangen naar een uitje in eigen land met de trein.  Zoek je het liever verder? Weet dan dat jouw favoriete bestemming slechts op een boogscheut hier vandaan ligt als je reist met de autocar
  6. Gun jezelf een ontspanningsmoment in een dampend warm bad met milieuvriendelijke olie of zeep. Wuif de stress en vermoeidheid weg met milieuvriendelijke lichaamsverzorgingsproducten.
  7. Een verouderde verwarmingsketel vervang je best door een energiezuinige condensatieketel. Daarmee bespaar je al snel enkele honderden euro’s per jaar. Een verwarmingsketel heeft een tweejaarlijkse onderhoudsbeurt nodig. Ook hier kunnen ecocheques van pas komen.
  8. Is jouw terras saai en grijs? Richt het dan in met meubelen of speeltuigen voor je kinderen die gemaakt zijn uit milieuvriendelijke houtsoorten. Bovendien oogt een terras dat volledig is opgetrokken uit hout erg trendy. Je herkent milieuvriendelijke houtproducten aan het FSC of PEFC-logo.
  9. Heb je er al aan gedacht om grote schoonmaak te houden tijdens je verlof? Deze klus wordt een fluitje van een cent met milieuvriendelijke schoonmaakproducten.
  10. Maak een heerlijke maaltijd met biologische ingrediënten. Een heerlijke crostini met broccolitapenade of een lekker lichte lunch met paprika en mango, doen je alvast watertanden!

Adriaan Snauwaert

Ketchum

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Ketchum

Ketchum is an international PR consulting agency, located in Brussels, with a focus on corporate clients. We offer you communication solutions with a twist: creative and out of the box. If you’re looking for fresh and new ideas to solve topical problems, Ketchum is your perfect match.  
 

Contact

Scheldestraat 122 Brussel

ketchum.brussels