Cargill gaat klanten meer natuurlijke oplossingen bieden dankzij de overname van de industriële activiteiten van Croda

LONDEN (23 december 2021) — Cargill heeft een overeenkomst gesloten met Croda, en zal het grootste deel van Croda’s prestatiegerichte technologieën en industriële chemische activiteiten overnemen voor 915,000,000 EUR (1.03bln USD) op een cash- en schuldenvrije basis. De investering zal de aanwezigheid van Cargill in de bio-industriesector flink vergroten. Het bedrijf kan zo nog meer diensten bieden aan industriële fabrikanten die op zoek zijn naar 'groenere' oplossingen voor hun ingrediënten.

De transactie, die moet worden goedgekeurd door de regelgevende instanties, zal naar verwachting in de zomer van 2022 worden afgerond. Cargill zal voldoen aan de toepasselijke vereisten voor informatie en raadpleging van de werknemersvertegenwoordiging.

"Cargill heeft veel aandacht voor de bio-industrie. We willen onze klanten ondersteunen met oplossingen die vernieuwend zijn en gebaseerd op natuurlijke stoffen, en die reële voordelen opleveren", zei Colleen May, directeur van de bio-industriële afdeling van Cargill. "We beschikken over een gediversifieerde, wereldwijde toeleveringsketen en diepgaande operationele expertise. In combinatie met de solide industriële en zakelijke capaciteiten, en het uitgebreide biogebaseerde productportfolio van Croda kunnen we nu weer tal van innovaties introduceren. Dat levert een enorme waarde op voor onze klanten."

Op basis van deze overeenkomst zal Cargill er wereldwijd bijna 1000 werknemers bij krijgen, evenals productiefaciliteiten in Europa en Azië. Daarbij komt nog een krachtig technologieportfolio dat ondersteuning biedt aan marktleiders in de automobielsector en op het gebied van toepassingen voor polymeren en voedselverpakkingen. Cargill hecht veel belang aan duurzaamheid. Meer dan twee derde van de grondstoffen die worden gebruikt om deze oplossingen te vervaardigen, is dan ook biogebaseerd en hernieuwbaar.

Steve Foots, Chief Executive van Croda: “Cargill is een onderneming met een opmerkelijke geschiedenis en sterke waarden. Met Cargill als nieuwe eigenaar gaan het afgestoten bedrijf en onze getalenteerde, hardwerkende medewerkers een mooie toekomst tegemoet.”

De overname van Croda zou Cargills aanwezigheid in de bio-industriële markt aanzienlijk vergroten – vooral in Europa, de VS en Azië, stuk voor stuk snelgroeiende markten voor biogebaseerde oplossingen. Deze overname bouwt voort op andere recente stappen die Cargill heeft gezet om zijn aanwezigheid in de bio-industriesector uit te breiden, waaronder de joint ventures met QORE en NatureWorks en de overnames van de epoxideactiviteiten van Floratech en Arkema. Samen zorgen deze stappen ervoor dat Cargill uitstekend gepositioneerd is om klanten te ondersteunen met innovatieve oplossingen gebaseerd op natuurlijke stoffen, in een breed scala van sectoren en toepassingen.

​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ # # #

Over Cargill

De 155.000 werknemers van Cargill zijn verspreid over 70 landen. Ze zetten zich onvermoeibaar in om ons doel te bereiken: de wereld voeden op een veilige, verantwoordelijke en duurzame manier. Elke dag verbinden we landbouwers met markten, klanten met ingrediënten, en mensen en dieren met de voedingsmiddelen die ze nodig hebben om te groeien. 

We combineren 156 jaar ervaring met nieuwe technologieën en inzichten om een betrouwbare partner te zijn voor klanten in de voedings- en landbouwsector, de financiële branche en de industrie in meer dan 125 landen. Zij aan zij bouwen we aan een sterkere, duurzame toekomst voor de landbouw. Meer informatie is beschikbaar op Cargill.com of in ons News Center.

Contactpersoon:

Nicole Marlor, nicole_marlor@cargill.com, +44 77 48 03 46 20

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Ketchum

Ketchum is an international PR consulting agency, located in Brussels, with a focus on corporate clients. We offer you communication solutions with a twist: creative and out of the box. If you’re looking for fresh and new ideas to solve topical problems, Ketchum is your perfect match.  
 

Neem contact op met

Scheldestraat 122 Brussel

ketchum.brussels