1000 handelaars zullen online betalingen met Ticket Restaurant® en Ticket EcoCheque® aanvaarden tegen eind 2017

Meer dan één miljard euro aan transacties in 2016 via Edenred-kaarten ten gunste van de Belgische economie

Rekening houdend met de evolutie van de noden van haar kaarthouders en partnerbedrijven, biedt Edenred vanaf nu aan restaurants en buurtwinkels de service om online betalingen in hun webshop via Ticket Restaurant® en Ticket EcoCheque® te aanvaarden.

Van papier naar elektronisch … naar online

Sinds oktober 2015 zijn alle Belgische bedrijven overgestapt op elektronische maaltijdcheques. Deze nieuwe ondersteuning heeft zich op korte tijd weten in te burgeren bij de 1,75 miljoen werknemers met Ticket Restaurant® maaltijdcheques. Voor de klantenbedrijven en aangesloten handelaars betekent dit een grote administratieve verbetering. Edenred gaat nog verder op dit elan, en lanceerde in 2016 ook een elektronische versie van hun Ticket EcoCheque® ecocheques. De totale som van de transacties via Edenred-kaarten sinds begin dit jaar bedraagt al 1 miljard euro.

Voor de gebruiker betekent het invoeren van de mogelijkheid om online te betalen een vereenvoudiging en een toename van het gebruik van Ticket Restaurant® maaltijdcheques en Ticket EcoCheque® ecocheques. Belegde broodjes of lunches die op de werkplek worden geleverd, fruit- en groentemanden, tweedehandsartikelen en ecoverantwoorde producten (verf, doe-het-zelf, huishoudelektro, tuingereedschap, elektrische fietsen …) kunnen voortaan dus online betaald worden dankzij de Edenred-kaart.

 

Geslaagde testfase

De bedrijven La Ferme Nos Pilifs (bioproducten), Green Attitude (levering van lunches), Doozo (levering van lunchboxen), Butler Services (maaltijdleveringen) en Ledsky (verlichting) namen deel aan de pilootfase van het project, die met succes afgerond werd.

Vanaf vandaag biedt Edenred handelaars die beschikken over een website voor onlineverkoop de mogelijkheid aan om de Edenred betaalmodule te integreren. Dit laat houders van een Edenred-kaart toe om gemakkelijk en in alle veiligheid hun aankopen online te betalen. Meer informatie over online betalen met de kaarten van Edenred kan je vinden op http://mijnonlineaankopen.edenred.be/.

 

Één miljoen online bestelde en betaalde maaltijden tegen eind 2017

In 2017 hoopt Edenred meer dan duizend nieuwe restaurants en buurtwinkels te engageren om onlinebetalingen via Ticket Restaurant® en Ticket EcoCheque® te aanvaarden, en wilt het zo snel mogelijk de kaap van één miljoen online bestelde en betaalde maaltijden ronden. Deze nieuwe service zal restaurants en gespecialiseerde- of buurtwinkels toelaten een nieuw publiek aan te trekken, en zo hun omzet op te krikken.

“Maaltijden, huishoudelektro, multimedia, boeken… De trend om dergelijke producten online te kopen zal enkel maar toenemen. We zetten dan ook in op de ontwikkeling van oplossingen in lijn met het verwachtingspatroon van onze gebruikers, en die bovendien een boost kunnen geven aan de omzet van onze partner-handelaars,” onderstreept Marie Collin, Verantwoordelijke Business Development en Innovatie bij Edenred België.

 

 

Over Edenred

Edenred, uitvinder van de Ticket Restaurant® en wereldmarktleider inzake voorafbetaalde diensten aan bedrijven, ontwikkelt en beheert oplossingen die de productiviteit van organisaties en de koopkracht van personen verhogen.

De oplossingen die Edenred aanbiedt, garanderen dat de middelen die de ondernemingen toekennen een specifiek gebruik dienen. Ze maken het beheer mogelijk van:

  • Voordelen aan werknemers (Ticket Restaurant®, Ticket Alimentación, Ticket CESU, Childcare Vouchers…)
  • Beroepskosten (Ticket Car, Ticket Clean Way, Repom, …)
  • Motivatie en beloningen (Ticket Compliments, Ticket Kadéos, …)

De groep helpt overheidsinstellingen ook met het beheer van hun sociale programma's.

Het op de beurs van Parijs genoteerde Edenred is aanwezig in 42 landen, met 6300 medewerkers, 680.000 ondernemingen en overheden als klant, 1,4 miljoen aangesloten dienstverleners en 42 miljoen begunstigden. In 2015 realiseerde Edenred een uitgiftevolume van 18,3 miljard euro.

Ticket Restaurant® en de andere benamingen van de programma's en diensten die Edenred aanbiedt, zijn gedeponeerde merken waarvan de groep Edenred eigenaar is.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Ketchum

Ketchum is an international PR consulting agency, located in Brussels, with a focus on corporate clients. We offer you communication solutions with a twist: creative and out of the box. If you’re looking for fresh and new ideas to solve topical problems, Ketchum is your perfect match.  
 

Neem contact op met

Scheldestraat 122 Brussel

ketchum.brussels